• 978-90-5999-0173

De Wereldwijde vloedMythe of oergeschiedenis van de mensheid?

€ 19,95
6 reviewsDeel je mening en spaar voor gratis verzendkosten
Aantal:
De wereldwijde vloed neemt de lezer mee op een spannende ontdekkingsreis naar de oorsprong van de mensheid. Waar komen wij mensen vandaan? Wie zijn onze verste voorouders? En wat heeft de zondvloed hiermee te maken?

De ontdekkingsreis die dit boek beschrijft is spannend, omdat de auteur het lef heeft gehad nu eens niet de natuurwetenschap als uitgangspunt te nemen. In dit boek geen verhalen over gefossiliseerde planten en dieren, aardlagen en geologie. Dit boek bekijkt de vroegste geschiedenis van de mensheid door de bril van de volksverhalen en mythologieën van volken van over de gehele wereld. En wat blijkt… deze overleveringen vertonen opvallend veel overeenkomsten met de verhalen die we terugvinden in de Bijbel, in Genesis 1 tot en met 11.

Auteur Tjarko Evenboer laat in dit boek een origineel historisch licht schijnen op het scheppingsverhaal, de zondeval van Adam en Eva, de zondvloed en de toren van Babel. Ook schrijft hij over zaken als het ontstaan van religies, de oorsprong van de indianen en vroege migraties naar Amerika. Een intrigerend boek dat raakt aan de kern van ons bestaan. Tjarko schreef ook de thriller De Stenen Getuigen.

Reviews (6)

Deel je mening en spaar voor gratis verzendkostenSchrijf review

Inloggen

Wachtwoord vergeten?Registreren
Beste samenvatting van de geschiedenis die ik ooit heb gezien!06 november 2018
Het is een verademing om eindelijk eens echte geschiedeniswetenschap te lezen.

Wie oude teksten leest, leest naast verafgoding van mensen ook ooggetuigeverslagen. De bijbel is daarbij de meest betrouwbare bron. Evenboer zegt dat niet alleen, maar geeft ook een uitstekende verklaring waarom.

Voor mensen die de bijbel niet kennen is dit boek echter misschien moeilijk te volgen. Tip: lees Genesis eerst. Dan begrijp je dit boek een stuk beter.
Goed19 oktober 2017
Goed geschreven en gemakkelijk te lezen, echt een tof boek.
Goed16 februari 2017
Het boek wat in elke geschiedenisles geraadpleegd zou moeten worden, omdat het bijna alles verklaart over de ontwikkeling van de volken.
goed bijbelsgegrond boek30 maart 2017
prima beschreven bijbels boek.
Mooi intrigerend boek07 februari 2017
Het geeft een beeld weer van de mensheid. En hoe het zou kunnen zijn gegaan. Heel aannemelijk. Je wilt alles onthouden!
top boek14 februari 2017
Een must voor degenen die willen weten hoe het in het verleden werkelijk is gegaan.

Recent bekeken

De Wereldwijde vloed

De Wereldwijde vloed

Tjarko Evenboer
€ 19,95

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg