• 978-90-5999-0173

De Wereldwijde vloedMythe of oergeschiedenis van de mensheid?

€ 19,95
7 reviews
Aantal:
De wereldwijde vloed neemt de lezer mee op een spannende ontdekkingsreis naar de oorsprong van de mensheid. Waar komen wij mensen vandaan? Wie zijn onze verste voorouders? En wat heeft de zondvloed hiermee te maken?

De ontdekkingsreis die dit boek beschrijft is spannend, omdat de auteur het lef heeft gehad nu eens niet de natuurwetenschap als uitgangspunt te nemen. In dit boek geen verhalen over gefossiliseerde planten en dieren, aardlagen en geologie. Dit boek bekijkt de vroegste geschiedenis van de mensheid door de bril van de volksverhalen en mythologieën van volken van over de gehele wereld. En wat blijkt… deze overleveringen vertonen opvallend veel overeenkomsten met de verhalen die we terugvinden in de Bijbel, in Genesis 1 tot en met 11.

Auteur Tjarko Evenboer laat in dit boek een origineel historisch licht schijnen op het scheppingsverhaal, de zondeval van Adam en Eva, de zondvloed en de toren van Babel. Ook schrijft hij over zaken als het ontstaan van religies, de oorsprong van de indianen en vroege migraties naar Amerika. Een intrigerend boek dat raakt aan de kern van ons bestaan. Tjarko schreef ook de thriller De Stenen Getuigen.

Tjarko Evenboer heeft recentelijk naar buiten gebracht dat hij na een jarenlang proces van veranderende inzichten het christelijk geloof heeft verlaten, en niet meer in de Bijbel als woord van God gelooft. Deze verandering betekent logischerwijs dat hij ook niet meer achter veel van de conclusies in zijn eigen boeken 'De wereldwijde vloed' en de thriller 'De stenen getuigen' staat.
Als uitgeverij geloven wij dat de boeken nog altijd een schat aan boeiende informatie bevatten. Tegelijk willen we graag open zijn over deze verandering van inzicht bij Tjarko en vandaar deze verklaring.

Reviews (7)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
Ernst de Haan
Degelijk en overtuigend25 september 2019
Zeer degelijk en overtuigend verhaal met veel onderbouwing. Veel verwijzingen naar de Bijbel, maar ook naar veel buiten-Bijbelse bronnen, zoals Jasher (het Boek der Rechtvaardigen), Josephus en overleveringen/mythologieën van vele volken, waaronder de Grieken, de Egyptenaars, etc.

Echt een aanrader voor mensen die zich verder willen verdiepen in de geschiedenis van de volken.
Beste samenvatting van de geschiedenis die ik ooit heb gezien!06 november 2018
Het is een verademing om eindelijk eens echte geschiedeniswetenschap te lezen.

Wie oude teksten leest, leest naast verafgoding van mensen ook ooggetuigeverslagen. De bijbel is daarbij de meest betrouwbare bron. Evenboer zegt dat niet alleen, maar geeft ook een uitstekende verklaring waarom.

Voor mensen die de bijbel niet kennen is dit boek echter misschien moeilijk te volgen. Tip: lees Genesis eerst. Dan begrijp je dit boek een stuk beter.
Goed19 oktober 2017
Goed geschreven en gemakkelijk te lezen, echt een tof boek.
goed bijbelsgegrond boek30 maart 2017
prima beschreven bijbels boek.
Goed16 februari 2017
Het boek wat in elke geschiedenisles geraadpleegd zou moeten worden, omdat het bijna alles verklaart over de ontwikkeling van de volken.
top boek14 februari 2017
Een must voor degenen die willen weten hoe het in het verleden werkelijk is gegaan.

Recent bekeken

De Wereldwijde vloed

De Wereldwijde vloed

Tjarko Evenboer
€ 19,95

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg