Gideonboeken | Aanbiddingschallenge

Gideonboeken | Aanbiddingschallenge

Beste Gideonlezer,
 
Wat aanbid jij? Wie aanbid jij? Ja, het is eenvoudig om nu het gewenste antwoord te geven en te zeggen: Jezus Christus. (Of God.) Louie Giglio laat je er niet zo gemakkelijk mee wegkomen en zegt: Volg gewoon het spoor van je tijd, je genegenheid, je energie, je geld, je loyaliteit… Ai, misschien moet ik nog eens over mijn antwoord nadenken!

Herken je dat? Wij mensen zijn aanbidders. We aanbidden altijd iets, iemand. Paulus zegt in de Romeinenbrief dat we óf de Schepper aanbidden, óf iets wat Hij geschapen heeft.

Het is binnenkort Pasen. Dan gedenken we dat God ons zo liefheeft, zo ‘aanbidt’, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven zal hebben. Zou het niet goed zijn om die onbevattelijke daad van God te beantwoorden met aanbidding? Is het een idee om juist na Pasen eens twee weken de tijd te nemen juist om je aan Hem toe te wijden en Hem te aanbidden?
Daarom willen we je uitnodigen om mee te doen met twee weken van aanbidding. Als leidraad gebruiken we daarbij het prachtige boekje Mijn aanbidding is voor U (een regel uit het bekende lied Als een hert dat verlangt naar water), van Louie Giglio. Zijn definitie van aanbidding luidt:

               Aanbidding is…

               … onze reactie, zowel persoonlijk als gezamenlijk, op God

               om wie Hij is,

               en wat Hij heeft gedaan.

               Die tot uitdrukking komt in wat wij zeggen,

               en in onze manier van leven.


Jij bent een aanbidder Laten we er maar niet omheen draaien: jij bent een aanbidder. Misschien is dit nog niet tot je doorgedrongen, maar het is wel zo. Er is iets in je leven waar je hart naar uitgaat. Het bepaalt wat je denkt en doet. Het bepaalt je aanbidding. Misschien is het je baan, een mooie auto, een mooie sport. Misschien een pop-idool, een mooie vrouw, een mooie man. God heeft je zo gemaakt dat je altijd iets aanbidt. Het is een aangeboren behoefte. Je zoekt naar iets waaraan je je met hart en ziel kunt geven. En toch zal het je nooit brengen wat je zoekt. Dat vind je nergens anders dan bij God. Alleen als je God aanbidt en dient, ervaar je het diepe geluk waar je naar hunkert. De kracht die daaruit voortkomt, is tintelend aanwez


Als jij mee wilt doen, en je twee weken wilt toewijden aan aanbidding, kun je je opgeven door op de button onderaan deze pagina te klikken. Vanaf dinsdag 19 april (zeg maar derde Paasdag) ontvang je dan 12 dagen lang elke ochtend een mailtje van ons met onderwijs over aanbidding, een aantal persoonlijke reflectievragen en een mooie bijbeltekst of een mooi lied.

Ons gebed is dat deze 12 dagen ons zullen helpen om te worden zoals we bedoeld zijn: aanbidders van God. Mensen die er intens van genieten om hun Schepper te verheerlijken en zo gaan ervaren dat dat het ultieme doel en de ultieme vervulling van hun leven is.

We hopen dat je meedoet (zie button hieronder) en wensen je alvast van harte Gods zegen!

Namens team Gideon,

Gerhard Rijksen (uitgever)

 

P.S. Je kunt de challenge volgen zonder het boekje aan te schaffen, maar het boekje biedt zeker meerwaarde, is prachtig uitgevoerd, en te koop voor een prikkie.


Lees hier elke dag een stukje van de Aanbiddingschallenge:
 DAG 1 – WAT OF WIE AANBID JIJ?
 DAG 2 – H1 – GELUK OF VOLDOENING?
 DAG 3 – H2 – ER IS MEER
DAG 4 – H3 – DE STRIJD OM JOUW AANBIDDING
DAG 5 – H4 – AANBIDDING BEGINT BIJ HET EVANGELIE
DAG 6 – H5 – AANBIDDING IS…
DAG 7 – H6 – OM WIE HIJ IS EN WAT HIJ DOET
DAG 8 – H7 – AANBIDDING ALS LEVENSWIJZE
DAG 9 – H8 – VOORTDUREND AANBIDDEN, HOE DOE JE DAT?
DAG 10 – H9 – JEZUS ALS VOORBEELD
DAG 11 – H10 – EEN PERSOONLIJKE WEG TOT AANBIDDING
DAG 12 - H11 – GEZAMENLIJK AANBIDDEN
DAG 13 – DANIËL 3 – WAT ALS AANBIDDEN NIET MEER MAG?
Slot & evaluatie                           

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg