Uitgeverij Gideon - Hoornaar

Uitgeverij Gideon - Hoornaar

Geschiedenis en missie
In een uitgave van het blad Kracht van Omhoog uit de jaren '60 staat een artikel over de activiteiten van Uitgeverij Gideon. In dat artikel wordt aangegeven dat Gideon in 1964 officieel is opgericht als uitgeverij. Maar ook dat er al vóór 1964 boeken onder het label Gideon werden uitgegeven.

Uitgeverij Gideon is feitelijk ontstaan na het bezoek van de Amerikaanse evangelist T.L. Osborn aan ons land in 1958. Er ontstond een honger naar christelijke boeken over het werk van de Heilige Geest en verhalen over de praktijk van het leven met God. Die twee zuilen vormen nog altijd de kern van het soort boeken dat wij met onze uitgeverij willen uitgeven. We zijn een evangelisch-charismatische uitgeverij, met een boodschap voor het totale lichaam van Christus. Met onze boeken willen we recht doen aan wie God is, recht doen aan het woord van God, staan voor de betrouwbaarheid van Zijn woord en de kracht van het evangelie van Zijn Zoon, Jezus Christus.

Eind jaren '60 van de vorige eeuw verhuisde Gideon naar het midden van het land, en in 1969 werd Stichting Gideon opgericht en gevestigd in Hoornaar. In dat kleine dorp even ten noorden van Gorinchem zitten we nog altijd. Heel centraal in Nederland; de hele Biblebelt is binnen een uur bereikbaar. Heel Nederland binnen twee uur en een kwartier. Waar we vroeger een uitgeverij én drukkerij hadden, hebben we sinds 1987 alleen nog de uitgeverij.

Speciaal om mensen te bereiken die de gang naar de christelijke boekwinkel niet zo gemakkelijk kunnen vinden, hebben we in 2011 De Barbaar Uitgeverij opgericht. Een imprint van Gideon voor de algemene markt.

Het is ons verlangen om zowel landelijk als lokaal als over de grenzen tot grote zegen te zijn van alle mensen in ons taalgebied.

Adresgegevens
Uitgeverij Gideon & De Barbaar Uitgeverij
Dorpsweg 3a
4223 NA Hoornaar

Telefoon +31 (0) 183 581696

www.gideonboeken.nl
info@gideonboeken.nl

www.debarbaar.com
info@debarbaar.com

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg