Uitgeverij Gideon - Hoornaar

Uitgeverij Gideon - Hoornaar

Geschiedenis en missie
In een uitgave van het blad Kracht van Omhoog uit de jaren '60 staat een artikel over de activiteiten van Uitgeverij Gideon. In dat artikel wordt aangegeven dat Gideon in 1964 officieel is opgericht als uitgeverij, door een aantal broeders uit Groningen en Drente. Maar ook dat er al vóór 1964 boeken onder het label Gideon werden uitgegeven. In een brief van onze eerste directeur Jaap Wind aan auteur Johan Frinsel merkt de directeur op dat ze 'kortgeleden zijn gekomen tot het oprichten van Uitgeverij Gideon... tot nu toe de enige 'Volle Evangelie Uitgeverij'. De brief is getekend: 15 mei 1963.

Uitgeverij Gideon is feitelijk ontstaan na het bezoek van de Amerikaanse evangelist T.L. Osborn aan ons land in 1958. Er ontstond een honger naar christelijke boeken over het werk van de Heilige Geest en verhalen over de praktijk van het leven met God. Die twee zuilen vormen nog altijd de kern van het soort boeken dat wij met onze uitgeverij willen uitgeven. We zijn een evangelisch-charismatische uitgeverij, met een boodschap voor het totale lichaam van Christus. Met onze boeken willen we recht doen aan wie God is, recht doen aan het woord van God, staan voor de betrouwbaarheid van Zijn woord en de kracht van het evangelie van Zijn Zoon, Jezus Christus.

Eind jaren '60 van de vorige eeuw verhuisde Gideon vanuit het noorden naar het midden van het land, en in 1969 werd Stichting Gideon opgericht en gevestigd in Hoornaar. In dat kleine dorp even ten noorden van Gorinchem zitten we nog altijd. Heel centraal in Nederland; de hele Biblebelt is binnen een uur bereikbaar. Heel Nederland binnen twee uur en een kwartier. Waar we vroeger een uitgeverij én drukkerij hadden, hebben we sinds 1987 alleen nog de uitgeverij.

Speciaal om mensen te bereiken die de gang naar de christelijke boekwinkel niet zo gemakkelijk kunnen vinden, hebben we in 2011 De Barbaar Uitgeverij opgericht. Een imprint van Gideon voor de algemene markt.

Het is ons verlangen om zowel landelijk als lokaal als over de grenzen tot grote zegen te zijn van alle mensen in ons taalgebied.

Adresgegevens
Uitgeverij Gideon & De Barbaar Uitgeverij
Dorpsweg 3a
4223 NA Hoornaar

Telefoon +31 (0) 183 581696

www.gideonboeken.nl
info@gideonboeken.nl

www.debarbaar.com
info@debarbaar.com

Veel gestelde vragen

Wanneer is Uitgeverij Gideon opgericht?

Uitgeverij Gideon is kort na het bezoek van de Amerikaanse evangelist T.L. Osborn in 1958 opgericht in Noord-Nederland (Stadskanaal). In de jaren '60 vond de uitgeverij onderdak bij de stichting Kracht van Omhoog in Gorinchem. In 1969 werd Stichting Gideon opgericht en vestigde de uitgeverij zich in Hoornaar.

Wat is de identiteit van Gideon?

Uitgeverij Gideon is van origine een pinksteruitgeverij. We vinden het belangrijk om recht te doen aan het woord van God, een boodschap te hebben voor de volle breedte van de kerk en voor het hele gezin. Ons gebed is elke dag dat God zichzelf aan de lezers van onze boeken openbaart.

Wat zijn de bekendste Gideonauteurs?

De meest bekende Gideonauteur is ongetwijfeld Corrie ten Boom. Sinds jaar en dag werken we samen met het Corrie ten Boommuseum in Haarlem en met enige regelmaat publiceren we in samenwerking met het museum oude boeken van haar in een nieuw jasje. De oudste boeken van Gideon en ook de meestverkochte zijn de boeken Het kruis in de asfaltjungle van auteur David Wilkerson en Ik zal nooit meer huilen van Nicky Cruz. Andere populaire Nederlandse auteurs zijn Ben Hobrink, Hanneke van Dam en Tjarko Evenboer. Bekende buitenlandse auteurs zijn Sarah Young (van de bestseller Dicht bij Jezus), Stormie Omartian en John Eldredge. Een overzicht van al onze auteurs vind je door op onze homepage te klikken op de rubriek Auteurs.

Hoe kan ik een Gideonboek bestellen?

Als je naar onze homepage gaat, kun je op de categorie van je voorkeur kiezen. Als je de titel al weet, kun je die ook in het zoekvenster intypen. Als je vervolgens op de pagina van het boek komt, kun je hem in je winkelwagentje stoppen. De site zal je vervolgens stap voor stap laten zien wat je moet doen. Als je het makkelijk vindt, kun je ook een account aanmaken, dan hoef je bij elke nieuwe bestelling niet opnieuw al je gegevens in te voeren. Als je het te ingewikkeld vindt, kun je ook bellen naar Gideon (0183 581696), dan nemen we je bestelling gewoon telefonisch in behandeling.

Via de website kun je je ook aanmelden voor onze nieuwsbrief. Dan ben je altijd als eerste op de hoogte van nieuws en krijg je leuke tips voor bijvoorbeeld de kerkelijke feestdagen, moederdag en vaderdag en de zomervakantie.

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg