Gideonboeken | Challenge Bidden voor je volwassen kinderen

Gideonboeken | Challenge Bidden voor je volwassen kinderen

‘Kleine kinderen, kleine zorgen; grote kinderen, grote zorgen.’

Iedere ouder van grotere kinderen heeft die opmerking waarschijnlijk weleens gehoord. Natuurlijk is het een cliché, maar clichés zijn niet voor niets clichés geworden, denk ik dan altijd…

Wat mijn vrouw en ik wel eens tegen elkaar zeggen over onze kinderen, is: ‘We hebben levenslang.' Ook dat klinkt niet zo positief, en uiteraard zeggen we dat alleen incidenteel tegen elkaar, op de momenten dat we ons zorgen maken om onze kinderen. 360 dagen per jaar komt zo’n zinnetje niet in onze gedachten op. Wat we ermee willen aanduiden is: als je kinderen hebt, blijven ze in je hart en blijf je betrokken op hun leven, je leven lang.

Je volwassen kinderen gaan hun eigen weg. Maar zeker als ze net volwassen zijn qua leeftijd, zijn ze dat nog niet altijd qua keuzes en gedrag. Je kunt ze niet meer aan banden leggen middels regels, je kunt ze hooguit nog advies geven. En liefde, heel veel liefde. Maar er is nog iets veel belangrijkers wat je kunt doen: je kunt bidden! Dat gebed heeft zijn uitwerking, zowel in het leven van je kinderen, als in je eigen gemoed!

Stormie Omartian schreef het boek Bidden voor je volwassen kinderen om jou als ouder te bemoedigen. Ze bespreekt vijftien thema’s die relevant zijn voor het leven van volwassen kinderen, onderwijst je erover, laat je zien welke beloften erover in de Bijbel staan en reikt je woorden aan waarmee je voor jouw kinderen over dat thema kunt bidden.

Ik wil iets persoonlijks toevoegen. Van mijn 18e tot mijn 20e worstelde ik met ernstige psychische problemen. Enkele jaren geleden vertelden mijn ouders me dat ze in die periode soms huilend, hand-in-hand, biddend in slaap vielen vanwege hun zorgen over mij. Maar hun gebed had een geweldige uitwerking: vroeg in die periode gaf ik mij over aan Jezus en na twee jaar was ik helemaal vrij van de problemen. En God heeft deze donkere tijd gebruikt tot zegen van mijzelf en heel veel anderen.

Bij God zijn alle dingen mogelijk. Zijn hart gaat nog meer uit naar jouw kinderen dan jouw hart. Zijn verlangens voor jouw kinderen zijn groots, oneindig liefdevol; Hij heeft ze gewild en bedacht en doelbewust gemaakt (Psalm 139). Je kunt je als ouder soms afvragen of je het goed doet, en soms kun je je ook heel alleen of schuldig voelen. Je kunt denken dat het andere ouders veel beter af gaat, wanneer je naar hun kinderen kijkt, en het gevoel hebben dat jij hopeloos hebt gefaald. Ook daarom willen we graag deze challenge met je delen. Ik hoop dat het je goed zal doen en dat je zult weten dat je er niet alleen voor staat. Dat het je zal bemoedigen en sterken. Dat je zult ervaren dat wanneer de kracht van God werkzaam is in je leven, er altijd hoop is, in alle omstandigheden!

In deze challenge bieden we je 21 dagen onderwijs vanuit het boek van Stormie Omartian en we geven je gebeden mee die jij voor jouw kinderen kunt gebruiken. Voeg je eigen gebeden eraan toe en sta op de bres voor je kinderen, en weet dat er honderden anderen zijn die op dezelfde wijze hun kinderen bij God brengen. Laten we elkaar ook elke dag meenemen in gebed. Onze kinderen zijn het waard om in gebed voor te strijden, en we mogen van onze God grote dingen verwachten!

We hebben de challenge zo samengesteld dat je het boek er niet per se voor nodig hebt. Uiteraard geeft het boek wel meer informatie, dus voel je vrij om de keuze te maken het boek wel aan te schaffen. Je kunt dat doen via deze link. Als je je aanmeldt, krijg je vanaf 15 juli drie weken lang elke ochtend automatisch een mail toegezonden, met daarin een thema, bijbelse onderbouwing en beloften en soms wat persoonlijke anekdotes van Stormie. De gebeden en overdenkingen zijn eenvoudig door jou te vertalen naar jouw situatie. We wensen je heel veel zegen en bemoediging!

Van harte welkom dus! Aanmelden kan via onderstaande link:

Ja ik geef me op


Door op onderstaande cover te klikken kun je het boek ook bestellen.

Bidden voor je volwassen kinderen

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg