Gideonboeken | Challenge Liefdevol Ouderschap

Gideonboeken | Challenge Liefdevol Ouderschap

Beste ouders,

Zal ik eens eerlijk zijn? Ik vind ouder-zijn de lastigste opdracht van mijn leven. Zeker in deze tijd. Ik wil het verleden niet verheerlijken, en ik heb zelf ook behoorlijk wat dwaze dingen gedaan in mijn jeugd, maar toch denk ik dat mijn ouders het een stuk gemakkelijker hebben gehad dan wij als ouders nu.

Om een voorbeeld te geven… Vroeger als je thuis was, uit school, als puber, moest je voor contact met je vrienden de deur uit (of bellen, maar dat deed je sowieso niet). Wat betekent dat je thuis in relatie leefde met je ouders en de andere gezinsleden. Het gezin speelde ook in de puberteit de grootste sociale rol in het leven van kinderen. En als dat gezin een warm bad was, was dat een heel gezonde situatie. Door de mobiele telefoons gaat het contact met vrienden tegenwoordig thuis uit school vrijwel onverminderd door, wat betekent dat jouw invloed als ouder minder wordt. Al vanaf het twaalfde levensjaar ben jij niet langer de belangrijkste ‘influencer’ van je kind. Daarnaast zijn er niet alleen de vriendengroep als influencers, maar ook nog allerlei andere invloeden die via de mobieltjes bij je kind binnenkomen. Niet alleen jij als ouder hebt een stap achteruit moeten zetten, ook andere influencers als leerkrachten en voorgangers/predikanten en jeugdgroepleiders moeten hun invloed delen met talloze anderen. Henk Binnendijk – wie kent hem nog? – zei eens in een interview dat de ontkerkelijking in Nederland begonnen is toen de televisie de huiskamers veroverde. Je houdt je hart vast wat dat zou kunnen betekenen nu de mobieltjes niet alleen de huiskamers veroveren, maar ook de slaapkamers van je kinderen.

Kortom, opvoeden is een uitdagende job geworden in deze tijd.

Maar… zeker geen hopeloze missie! Je hebt nog steeds invloed. En je kunt veel meer bereiken dan je denkt, en waarschijnlijk gaat je invloed ook nog veel verder dan je denkt! Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat daar waar jij serieus aan de slag gaat met jouw rol als ouder, je onherroepelijk de positieve vruchten zult plukken in je gezin.

In de zomervakantie zijn kinderen gemiddeld 6 weken vrij van school. Ze zijn meer thuis en dus langer in jouw invloedssfeer aanwezig. En als jullie als gezin op vakantie gaan, heb je mogelijk nog meer tijd met elkaar. Daarom willen we jullie opnieuw onze opvoedchallenge aanbieden, tijdens de zomervakantie. Van zondag 16 juli tot en met 26 augustus kun je, als je dat wilt, elke ochtend een mailtje van ons ontvangen, met daarin een herkenbare anekdote, een stukje onderwijs over de opvoeding gebaseerd op bijbelse principes, en een leuke, praktische doe-opdracht of een passend gebedspunt.

Toen wij in 2018 deze challenge voor het eerst aanboden deden meer dan 3000 ouderparen mee! We ontvingen ontzettend veel enthousiaste en dankbare reacties. Inmiddels hebben we een coronapandemie achter de rug. Kerken blijven leger, de jeugd heeft ontzettend veel voor de kiezen gekregen. Het leek ons daarom een goed idee om de challenge te actualiseren en opnieuw aan ouders aan te bieden.

Wil je meedoen, meld je aan via onderstaande button. Nodig gerust ook anderen uit, meedoen is gratis!

Ja ik geef me op


Tot slot. De challenge is gebaseerd op ons boek Liefdevol ouderschap. Uiteraard bevat het boek meer inhoud dan wij in de challenge kwijt kunnen. Je kunt de challenge prima doen zonder het boek aan te schaffen, maar als je dit boek wilt gebruiken is het uiteraard bij ons bestelbaar door op onderstaande cover te klikken en ook via jouw favoriete boekwinkel.

We willen je ook nog één andere boekentip geven, omdat we geloven dat gezond ouderschap en gebed hand in hand gaan. De kracht van biddende ouders is een ongelooflijk rijk en inspirerend boek.

Of je nu besluit mee te doen of niet, heel veel GOeDs voor jullie gezin. Er is altijd hoop!

Hartelijke groet,

Gideon


Liefdevol OuderschapDe kracht van biddende ouders

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg