De Stenen getuigen

€ 24,95
7 reviews
Aantal:

De Amsterdamse rechercheur Roderik Frederiks is een nuchtere rationalist en een ontembare workaholic. Wanneer hij de leiding krijgt over een onderzoek naar de raadselachtige moord op hoogleraar Engelbert van Ameide stuit hij op een mysterie dat zijn hele leven overhoop gooit. Wat heeft de dood van deze man te maken met een serie verloren gewaande kleitabletten en een archeoloog die omkwam in de jaren zeventig?

Noodgedwongen slaat Roderik de handen ineen met de dochter van het slachtoffer. Er wordt een koortsachtige zoektocht geopend die hen via een Joods familiegeheim, een middeleeuwse boekrol en een Antwerps monumentaal pand naar Turkije leidt. Maar hoe dieper Roderik in de tentakels van de zaak verstrengeld raakt, hoe sterker de werkelijkheid om hem heen begint te veranderen. Wie of wat achtervolgt hem? En welke onzichtbare krachten proberen grip op hem te krijgen?

De Stenen Getuigen is een meeslepende pageturner waarin wetenschap, historie, religie en spiritualiteit met elkaar verweven zijn.

Auteur Tjarko Evenboer schreef eerder de non-fictie bestseller De Wereldwijde Vloed.

Tjarko Evenboer heeft recentelijk naar buiten gebracht dat hij na een jarenlang proces van veranderende inzichten het christelijk geloof heeft verlaten, en niet meer in de Bijbel als woord van God gelooft. Deze verandering betekent logischerwijs dat hij ook niet meer achter veel van de conclusies in zijn eigen boeken 'De wereldwijde vloed' en de thriller 'De stenen getuigen' staat.
Als uitgeverij geloven wij dat de boeken nog altijd een schat aan boeiende informatie bevatten. Tegelijk willen we graag open zijn over deze verandering van inzicht bij Tjarko en vandaar deze verklaring.

Reviews (7)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
Spannend verhaal29 mei 2018
Heel mooi boek, ik wilde m het liefst in 1 keer uitlezen, geloofwaardig verhaal
Spannend verhaal19 oktober 2017
Heel mooi boek, ik wilde m het liefst in 1 keer uitlezen, geloofwaardig verhaal
Zinderende thriller27 juni 2017
Zowel mijn vrouw als ik hebben zojuist de 800 pagina's tellende thriller van Tjarko gelezen.
Wat een ontzettend knap stukje werk is dat.
We hebben ervan genoten!
Het heeft meerdere lagen en noemt en passant nog even de wereldwijde vloed, de kleitabletten van Noach en de vindplaats van de ark.
De filosofische en andere diepe waarheden zitten goed verpakt in dit zinderende boek.

Wat ons betreft een dikke aanrader voor de zomermaanden!
Zeer interessant23 februari 2017
Zeer mooi geschreven boek. Nette opbouw en tot in detail beschreven zoals het een detective roman betaamd waarbij gaandeweg andere genres naar buiten komen zoals mysterie, geschiedenis en een vleugje overtuigingskracht van de theorie (voorgaande boek, die mij aanzette deze te kopen). Mooi om te zien hoe de typische Nederlandse Atheïst doorklinkt in de persoon van Roderik.
Geweldig!!09 februari 2017
Wat een geweldig boek! Spannend van de eerste tot de laatste bladzijde en steeds verrassend. Ik kon 'm niet wegleggen. Dit is een van de beste thrillers van de laatste tijd. Uniek vind ik dat het verhaal zich voornamelijk in Nederland afspeelt en dat de auteur Nederlands is. Ook de combi van geschiedenis, archeologie en religie vind ik erg goed! Een aanrader!!
Niet weg te leggen07 februari 2017
Ik zou iedereen aanraden dit boek te lezen, ik vond het absoluut één van de beste romans die ik gelezen heb! De levende personages van deze tijd i.c.m. de historie die erbij kwam kijken vond ik super tof, ik had ook totaal geen probleem om in het verhaal te komen. Ik heb het boek in een paar dagen uitgelezen en baal er nu van dat er niet meer is. Tjarko Evenboer is een goede schrijver, lezen die boeken!

Recent bekeken

De Stenen getuigen

De Stenen getuigen

Tjarko Evenboer
€ 24,95

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg