Boeken van Tjarko Evenboer

Tjarko Evenboer (1983) groeide op in het Achterhoekse Toldijk. Na zijn studie communicatie in Leeuwarden werkte Tjarko enkele jaren als grafisch vormgever bij diverse bedrijven. In 2005 startte hij met een studiegenoot een vormgevingsbureau. Zijn bedrijf, Studio Vuurdoorn in Amersfoort, houdt zich bezig met grafische vormgeving, illustratie en webdesign, waarbij Tjarko zich heeft gespecialiseerd in illustratie en cartoons.
Sinds 2003 tekent Evenboer samen met zijn studiegenoot de cartoonreeks Evert Kwok. Het duo plaatst vrijwel elke week een nieuwe cartoon op hun eigen website en publiceert de cartoons daarnaast via Facebook en Twitter.

Ook is Tjarko onderzoeker op het gebied van Bijbel, mythologie en historie. Jaren geleden, tijdens een vakantie, ontdekte hij tot zijn verbazing dat het vloedverhaal bekend is bij nagenoeg alle volken. Zijn interesse werd hierdoor gewekt, wat het begin werd van een zeven jaar durende studie naar oude overleveringen die vandaag de dag nauwelijks nog bekend zijn. Hij onderzocht talloze "heilige geschriften", op schrift gestelde mythen, kronieken uit de oudheid en eeuwenoude historische werken. Dit resulteerde in een prachtig boek: De wereldwijde vloed.

In 2016 verscheen de thriller De Stenen Getuigen. Een meeslepende pageturner waarin wetenschap, historie, religie en spiritualiteit met elkaar verweven zijn.

Tjarko Evenboer is getrouwd met Marlon en woont in Zwolle.

Foto: Lott's photography

Meer van Tjarko Evenboer

De Wereldwijde vloed

De Wereldwijde vloed

Tjarko Evenboer
€ 19,95
De Stenen getuigen

De Stenen getuigen

Tjarko Evenboer
€ 24,95
Vuurvliegen

Vuurvliegen

Tjarko Evenboer
€ 22,50
Tjarko Evenboer

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg