• 978-90-6067-6875

Recensies

Arafat was mijn held...hoe een PLO-sluipschutter liefde voor de Joden kreeg

€ 17,50
5 reviews
Aantal:
Eindelijk. Daar was hij. Ik bestudeerde zijn gezicht in het dradenkruis van mijn telescoop. Hij was het. Ik deed mijn best om kalm te blijven en dwong mijzelf letterlijk te stoppen met ademhalen. Voorzichtig haalde ik met mijn vinger de trekker een stukje naar achteren. Ik deed mijn ogen dicht, zodat ik het moment van de inslag niet zou zien en erdoor zou worden afgeleid. Toen, langzaam… heel langzaam… haalde ik de trekker over.
Ik opende mijn ogen om te zien of mijn kogel raak was geweest. Dat was hij! Deze man zou ons nooit meer lastig vallen. Ik sprong naar beneden en rende weg.

Zeventien jaar was Tass Saada. Geboren in een Palestijns vluchtelingenkamp in de Gazastrook. Opgegroeid en geradicaliseerd in Saudi-Arabië en Qatar. De stem van Yasser Arafat riep hem naar het slagveld. Haat was zijn drijfveer. De PLO-leider zijn held. Hij streed voor hem, was zijn chauffeur en doodde als jonge sluipschutter verscheidene politieke tegenstanders. Hij was bereid zijn leven te geven voor de Palestijnse zaak. Vijfentwintig jaar later bad hij: '€˜O God, zegen uw volk Israël. Heer, breng hen terug in het Beloofde Land. Laat hun zien dat U hun God bent.'

Voor meer informatie over Tass Saada, bezoek zijn website www.hopeforishmael.org

Nieuw: Een geest van terreur, het tweede boek van Tass Saada.

Reviews (5)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
Een uitweg uit de impasse12 november 2013
Een boeiend boek over de weg van een PLO-strijder naar verzoening met zijn aartsvijanden, de Joden. Realistisch in de geestelijke strijd die hij beschrijft waar veel migranten uit de Arabische wereld zich in kunnen herkennen en daarmee leerzaam voor westerlingen. Hoopgevend in wat hij bereikt in contacten tussen Palestijnen en Joden, waarbij zwart-wit-beelden worden vervangen door mensen van vlees en bloed. Een boek waarin islamitische djihad wordt vervangen door christelijke zelfopoffering. Voor christenen een voorbeeld en inspiratie, voor elke lezer een boeiend en vlot geschreven boek.
Waar je als nuchtere, bescheiden Nederlander wel even aan moet wennen is de ongegeneerde wijze waarop hij zijn eigen prestaties in de schijnwerper zet, maar als je beseft dat hij Amerikaan is geworden kun je dat veel beter plaatsen.
Geweldig boek23 november 2017
Je krijgt meer inzicht over het conflict van Israël en Palestina
In één adem uitgelezen09 september 2011
De held van het verhaal groeide op in een harmonisch Palestijns gezin.
Echter de politieke ontwikkelingen gooiden alles in de war.
Omdat de vader van de hoofdpersoon een vakbekwaam automonteur was, kon hij zo in Saoedi-Arabië een goede baan krijgen.
Z'n zoon was de enfant-terrible binnen het gezin en voor z'n twintigste was hij al in dienst bij de PLO als sluipschutter om het op te nemen tegen de Israëlische bezetter. Met een list kon z'n vader hem weer thuis krijgen om z'n schoolopleiding af te maken. De verworven vrijheid die hij van tevoren had leren kennen was hem echter te machtig en met z'n sterke persoonlijkheid was hij thuis niet langer te handhaven. Adembenemend lees je over z'n ongelofelijke geldingsdrang.

Mede omdat hij zoveel op z'n kerfstok had waren z'n ouders hem behulpzaam zodat hij kon uitwijken naar Amerika. Op dramatische manier beschreven leert hij daar via vrienden de Here Jezus kennen en hij komt op een krachtdadige manier tot geloof. Inmiddels was hij in het huwelijk getreden om het mogelijk te maken in Amerika een vaste verblijsvergunning te bemachtigen.
Zijn Amerikaanse vrouw wist niet wat zij aan moest met z'n overgang van moslim tot christen. Maar de wonderen en tekenen en z'n levensverandering zijn zo overtuigend dat ook zij tot geloof komt.

Het mooie in het boek is dat hij, nadat hij de Here Jezus heeft leren kennen, óók de Joden gaat herkennen als Gods uitverkoren volk. God roept hem om naast z'n carrière in de horeca een beweging in het leven te roepen tot een dialoog tussen Joden, christenen en moslims. Ontroerend in het boek hoe zijn leven vergezeld gaat met krachtige wonderen van uitredding in zeer penibele situaties.
Z'n oude relatie Arafat zoekt hij zelfs op en op een vrijmoedige wijze vertelt hij wat de Here Jezus voor hem is gaan betekenen.
Bij die terugreis naar het Midden Oosten wil z'n oudste broer hem vermoorden maar God verijdelt dit. Uiteindelijk komt ook z'n oude vader tot geloof.
Het boek helpt je om alle vijandsbeelden los te laten. Ook voor de nakomelingen van Ismaël blijft Gods beloften overeind en dit boek werkt dit prachtig uit.
Kortom, een aanrader.
Mensen kunnen veranderen04 september 2018
Fascinerend om te lezen hoe de hoofdrolspeler van een guerillastrijder verandert in een vredelievend mens.
Prachtig en aangrijpend19 november 2019
Prachtig en aangrijpend boek. Heel mooi om te zien hoe geloof in Jezus mensen radicaal verandert.

Recent bekeken

Arafat was mijn held

Arafat was mijn held

Tass Saada
€ 17,50

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg