• 978-90-6067-6875

Recensies

Arafat was mijn held...hoe een PLO-sluipschutter liefde voor de Joden kreeg

€ 19,95
8 reviews
Aantal:
Eindelijk. Daar was hij. Ik bestudeerde zijn gezicht in het dradenkruis van mijn telescoop. Hij was het. Ik deed mijn best om kalm te blijven en dwong mijzelf letterlijk te stoppen met ademhalen. Voorzichtig haalde ik met mijn vinger de trekker een stukje naar achteren. Ik deed mijn ogen dicht, zodat ik het moment van de inslag niet zou zien en erdoor zou worden afgeleid. Toen, langzaam… heel langzaam… haalde ik de trekker over.
Ik opende mijn ogen om te zien of mijn kogel raak was geweest. Dat was hij! Deze man zou ons nooit meer lastig vallen. Ik sprong naar beneden en rende weg.

Zeventien jaar was Tass Saada. Geboren in een Palestijns vluchtelingenkamp in de Gazastrook. Opgegroeid en geradicaliseerd in Saudi-Arabië en Qatar. De stem van Yasser Arafat riep hem naar het slagveld. Haat was zijn drijfveer. De PLO-leider zijn held. Hij streed voor hem, was zijn chauffeur en doodde als jonge sluipschutter verscheidene politieke tegenstanders. Hij was bereid zijn leven te geven voor de Palestijnse zaak. Vijfentwintig jaar later bad hij: 'O God, zegen uw volk Israël. Heer, breng hen terug in het Beloofde Land. Laat hun zien dat U hun God bent.'


Van de uitgever:
Ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Op de Buchmesse in Frankfurt had ik een fysiek exemplaar van de engelstalige versie van Arafat was mijn held ontvangen. In de week na Frankfurt besloot ik 's avonds voor het slapen gaan, om een uur of tien, in het boek te beginnen. Dat had ik beter niet kunnen doen. Ik kon het niet meer wegleggen en 's nachts om drie uur sloeg ik het boek dicht, en wist het zeker: Dit boek wil ik uitgeven in het Nederlands! We zijn inmiddels vele jaren, vier bezoeken van Tass aan ons land, één bezoek van mij aan hem in Jericho, en vier oplagen verder. Er is een warme vriendschap tussen ons ontstaan. Door die vriendschap maak ik van dicht bij mee hoe hij omgaat met bijvoorbeeld de oorlog die nu woedt in Gaza. Ik kan alleen maar zeggen dat ik diepe bewondering heb voor zijn vasthoudendheid als het gaat om het verlangen naar vrede en verzoening en zijn ijver daarvoor. Hij heeft een diepe liefde voor zijn Palestijnse volksgenoten en onderhoudt vele warme vriendschappen met Joden, gelovig en niet-gelovig. Hij heeft de vaste overtuiging dat vrede mogelijk is, op basis van het Woord van God en de oproep van de Here Jezus Zelf om vredestichters te zijn!

Jan van den Bosch over zijn interview met Tass Saada:
'Een seriemoordenaar, een gewetenloze terrorist, een man met haat vervuld tegenover de Joden en de wereld. Later richt hij in Jericho een organisatie op die gericht is op verzoening tussen Arabieren en Joden. Dit interview vond ik zelf heel bijzonder, omdat het een verrassende inkijk geeft op het probleem van het Midden-Oosten, tussen de Palestijnen en de Israëliërs. De moeite van het kijken waard.'

Voor meer informatie over Tass Saada, bezoek zijn website https://hopeofpeace.foundation/


Boekspecificaties:
Uitvoering: Paperback met flappen
Formaat: 14,0 cm bij 21,5 cm
binnenwerk: zwartwit
NUR: 707
Aantal pagina's: 270
Jaar van uitgave: september 2011
Vijfde druk: november 2023

Reviews (8)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
Prachtig en aangrijpend19 november 2019
Prachtig en aangrijpend boek. Heel mooi om te zien hoe geloof in Jezus mensen radicaal verandert.
Mensen kunnen veranderen04 september 2018
Fascinerend om te lezen hoe de hoofdrolspeler van een guerillastrijder verandert in een vredelievend mens.
Geweldig boek29 mei 2018
Je krijgt meer inzicht over het conflict van Israël en Palestina
Pakkende, boeiende autobiografie van een gewezen terrorist14 februari 2017
Begin niet 's avonds aan dit boek, want je zult je bed die nacht niet meer zien. Arafat was mijn held leest als een roman. Het boek vertelt het verhaal van Tass Saada. Een Palestijn die kort na WO2 werd geboren in een Palestijns vluchtelingenkamp, met familie verhuisde naar het Arabisch schiereiland. Na de Zesdaagse Oorlog is hij als 17-jarige zo gefrustreerd dat hij van huis wegloopt en zich bij Fatah, Yasser Arafat voegt, om het land te bevrijden van de Joden. Hij wordt sluipschutter en persoonlijk chauffeur van Arafat.
Via een lange omweg, die hij ook uitvoerig uit de doeken doet, woont hij na jaren Amerika inmiddels weer in Jericho, waar hij zich nu, met liefde voor Palestijnen én Joden, inzet voor verzoening en een betere toekomst voor Palestijnse jongeren. Een wonderlijk mooi en aangrijpend verhaal.
Annemarie Broer
Indrukwekkend verhaal van Gods genade13 februari 2017
Een indrukwekkend verhaal waarin we zien hoe Gods genade en liefde mensen totaal veranderd. Ook werpt het een ander licht op de Palestijnse kwestie, Ismael is ook door God geliefd. En het stelt je voor de vraag wat wij (als christenen) doen voor de Arabische volken of alleen oog hebben voor Israël.
Een uitweg uit de impasse12 november 2013
Een boeiend boek over de weg van een PLO-strijder naar verzoening met zijn aartsvijanden, de Joden. Realistisch in de geestelijke strijd die hij beschrijft waar veel migranten uit de Arabische wereld zich in kunnen herkennen en daarmee leerzaam voor westerlingen. Hoopgevend in wat hij bereikt in contacten tussen Palestijnen en Joden, waarbij zwart-wit-beelden worden vervangen door mensen van vlees en bloed. Een boek waarin islamitische djihad wordt vervangen door christelijke zelfopoffering. Voor christenen een voorbeeld en inspiratie, voor elke lezer een boeiend en vlot geschreven boek.
Waar je als nuchtere, bescheiden Nederlander wel even aan moet wennen is de ongegeneerde wijze waarop hij zijn eigen prestaties in de schijnwerper zet, maar als je beseft dat hij Amerikaan is geworden kun je dat veel beter plaatsen.

Recent bekeken

Arafat was mijn held

Arafat was mijn held

Tass Saada
€ 19,95

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg