• 978-90-6067-5243

ChavahMoeder van alle leven (Novelle)

€ 4,95
1 review
Aantal:
Ik werd opgeschrikt door een mannenstem die '€˜sjalom'€™ zei en mij verder in het Engels, waarin ik een Russisch accent meende te horen, vroeg of hij zo goed liep naar de uitgang. Ik beaamde dat hij de goede richting opging. We namen elkaar even op; een man van mijn leeftijd, fijnzinnig gezicht, gevoelige mond, mooie neus, en haar dat eens donker geweest moest zijn. Hij bedankte me en liep verder. Ik keek hem na… die loop, die stem, dat accent…

Ongekend hoe snel gedachten kunnen gaan en je associaties maakt. Een park aan de Dnjepr, uitbottende bomen, een geurende natuur, een bankje, liefde. Deze man, dit kon toch geen voorbijgaande vreemdeling zijn? Chavah.

Een aangrijpend verhaal over lijden, en een liefde die niet mocht zijn, en toch werd.

Reviews (1)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
Prachtige, ontroerende, literaire novelle31 mei 2018
Chavah is een prachtige, ontroerende, literaire novelle. Chavah is een Joodse vrouw uit de Oekraïne, die haar levensverhaal vertelt aan een Nederlandse vrouw. Ze groeit op in een sterk antisemitisch Oekraïne, ontvlucht het land naar Israël en moet daarbij haar jeugdliefde achterlaten. Teveel over het verhaal vertellen zou zonde zijn. Het is een schitterend verhaal, met verrassende wendingen, en daarbij intrigerend geweven rondom de thematiek van het lijden. Na het lezen blijft het nog dagen door je hoofd spelen.

Recent bekeken

Chavah

Chavah

Marijke A. Deege
€ 4,95

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg