• 978-90-6067-8602

Te druk om niet te biddenNeem eens rust om bij God te zijn.

€ 14,95
2 reviewsDeel je mening en spaar voor gratis verzendkosten
Aantal:
"Het lijkt wel of ik geen rust vind om te bidden"

De meesten van ons kunnen nauwelijks tijd vinden om te bidden. De tijd wordt opgeslokt door de kerk, de school, de buren, je baan, je vrienden en je hobby.

Als voorganger kent Bill Hybels honderden mensen die met dit probleem worstelen. Maar in een gemeente waar elke week 15.000 mensen samenkomen, waar voortdurend een beroep op hem wordt gedaan, had hij er zelf ook moeite mee. Hij vroeg zich af: "Hoe vind ik genoeg rust en tijd om de relatie met God te onderhouden waar ik zo naar verlang?" Door heel erg eerlijk tegenover zichzelf te zijn, ontdekte hij dat bidden er niet even tussendoor kan. Hij had het Te druk had om niet te bidden.
De ontdekkingen die hij deed, kunnen ons allemaal helpen:

• de rust te vinden om te bidden,
• te leren luisteren naar God,
• te reageren op wat God zegt,
• de voortdurende tegenwoordigheid van God te ervaren,
• de hindernissen tot gebed te overwinnen.

Bill Hybels
Zoals jullie weten, is Bill in de achterliggende maanden in opspraak geraakt vanwege relationeel grensoverschrijdend gedrag (dat overigens nog bewezen moet worden enerzijds, en waarvoor hij - deels - nog geen schuld heeft erkend anderzijds). Onze wens en ons gebed is dat elke zonde in het licht zal worden gebracht, zal worden beleden voor God en mensen, zodat Gods herstel kan doorbreken in het leven van de slachtoffers en ook in het leven van Bill zelf. Aanvankelijk hebben we, in navolging van Stichting Opwekking - de huidige Nederlandse uitgever van de boeken van Bill Hybels - alle titels van Bill uit de handel genomen, maar als uitgever heb ik daar om één simpele reden geen vrede mee: wij zijn allemaal mensen die van genade moeten leven. Er zijn geen zondeloze mensen op deze aarde; er zitten geen zondeloze auteurs in ons fonds; er waren geen zondeloze bijbelschrijvers... God heeft ervoor gekozen om Zijn openbaring door te geven middels zondige mensen. De woorden die Bill Hybels namens Hem in het verleden heeft gemeend te mogen schrijven, waren niet waar of goed omdat Bill zo goed was; ze waren dat en zijn dat, omdat Gods genade ermee gepaard ging. Uiteraard kunnen er zaken in zijn boeken staan, die wij nu als hypocriet zullen beleven, maar als Jezus mij voorhoudt dat wie zonder zonde is de eerste steen mag werpen... durf ik geen steen op te rapen. Laten we God danken en erkennen voor het goede wat Bill en wij in ons leven mogen doen, en laten we bidden dat God elk slachtoffer in deze zaak heelt! Matthijs en Katie Vlaardingerbroek hebben mijn motivatie voor deze beslissing prachtig verwoord in hun roman De Gezalfde.
Gerhard Rijksen, uitgever


Reviews (2)

Deel je mening en spaar voor gratis verzendkostenSchrijf review

Inloggen

Wachtwoord vergeten?Registreren
Inspirerend27 juni 2017
Mooi, goed leesbaar inspirerend boek.
Schrijver geeft ervaringen weer op een leuke manier, afgewisseld met theorie vanuit de bijbel en verhalen van anderen.
Zijn enthousiasme prikkelt door het boek heen.
Absolute aanrader
Opbouwend boek!29 mei 2018
Ik vond het een heel mooi boek om te lezen. Het leest heel makkelijk en geeft duidelijke richtlijnen voor gebed, maar gaat verder... Zeker de moeite waard

Recent bekeken

Te druk om niet te bidden

Te druk om niet te bidden

Bill Hybels
€ 14,95

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg