• 978-90-5999-1217

De Ouderdom van de aarde

€ 12,50
3 reviews
Aantal:
Hoe zit het met...? is een nieuwe serie van Uitgeverij Gideon rondom de thematiek van schepping en evolutie. De boeken worden geschreven door Gert-Jan van Heugten (Weet Magazine & WaaromSchepping), voorzien van aansprekende illustraties door Arjen Niezen (Cartoonsenzo & Gideon) en zijn uitstekend geschikt voor gebruik op scholen en in jeugdgroepen. Het eerste deel heeft als thema: De ouderdom van de aarde. Want... hoe je denkt over
de ouderdom van de aarde, is voor veel mensen bepalend voor hoe ze over God denken... en over zichzelf.

Ken Ham, directeur van de organisatie Answers in Genesis, zei ooit: 'Hét grote verschilpunt tussen schepping en evolutie is de factor tijd'. Tot de 18e eeuw geloofden de meeste mensen, op basis van Bijbelse gegevens, in een jonge aarde van maximaal 10.000 jaar oud. Tegenwoordig gaan evolutionisten uit van een ouderdom van 4,54 miljard jaar. Dat betekent dat in de afgelopen 300 jaar de aarde meer dan 400.000 keer ouder is geworden. Hoe is die gedachte ontstaan? Welke dateringsmethoden zijn er om de ouderdom van de aarde te berekenen? Wat vertellen sporen van menselijk leven ons over hoe oud de aarde is? Hoe sterk zijn de papieren van een jonge aarde eigenlijk of wordt het tijd dat we als christenen onze visie door de wetenschap laten bijstellen? Lees De ouderdom van de aarde en oordeel zelf.

Reviews (3)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
Een duidelijk verhaal over de aarde29 mei 2018
Na een vrolijke inleiding neemt Gert-Jan je mee naar de kern van dit verhaal. Welke theorie klopt? Schepping of Evolutie? Hij heeft na zijn studie verschillende lezingen gegeven over deze vraag die veel mensen bezig houdt.
Het boek is als volgt ingedeeld; hij begint te schrijven over hoe oud de aarde zou zijn, bekijkt daarna deze vraag door een Bijbelse bril.
Een boek dat verteld over hoe mensen steeds meer ontdekten dat de aarde wel heel oud moest zijn, geologen, geschiedkundigen en daarnaast een rotsvast geloof in het scheppingsverhaal uit de bijbel.
Helder, pakkend, vernieuwend29 november 2018
Op begrijpelijke wijze loopt de auteur langs een heel scale aan argumenten die over de leeftijd van de aarde gaan. Aanrader.
Opvallende inzichten11 december 2018
Helder en duidelijk geschreven, biedt opvallende inzichten. Zeer waardevolle aanvulling mbt meningsvorming rond dit onderwerp.

Recent bekeken

De Ouderdom van de aarde

De Ouderdom van de aarde

Gert-Jan van Heugten
€ 12,50

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg

Gert-Jan van Heugten

Gert-Jan van Heugten
Meer van Gert-Jan van Heugten