Boeken van Billy Graham

Billy Graham de wereldberoemde schrijver, prediker en evangelist, heeft de boodschap van het evangelie waarschijnlijk aan meer mensen verkondigd dan wie ook in de geschiedenis. Zijn werk strekt zich uit over 185 landen, in alle delen van de wereld. Hij adviseerde verschillende Amerikaanse presidenten.

Over zichzelf zou hij zeggen dat hij van God de nederige opdracht heeft gekregen om trouw de geweldigste boodschap te verkondigen die de wereld ooit zal horen: Jezus Christus kwam naar de aarde om een verloren en stervende wereld hoop te geven.

In 1934 kwam hij zelf tijdens een bijeenkomst tot een levend geloof. In 1943 trouwde hij met Ruth Bell, dochter van missionarissen in China. Samen kregen ze drie dochters en twee zonen.
Nadat Billy Graham afstudeerde, raakte hij betrokken bij Youth for Christ. Voor deze organisatie reisde hij als evangelist door de Verenigde Staten en Europa.
In de VS richtte hij een organisatie op, de Billy Graham Association, die onder meer wekelijkse radio-uitzendingen (al meer dan 50 jaar), tijdschriften, films en columns in kranten en tijdschriften verzorgt.
In 1956 begon Graham met het uitgeven van Christianity Today, vandaag de dag één van de meest invloedrijke bladen binnen de evangelische beweging.

Billy Graham schreef vele boeken. Een recent boek van hem is Bijna Thuis, een warm en wijs boek, voor ouderen en jongeren die willen nadenken over de realiteit van het ouder worden. Ook van zijn hand verschenen bij uitgeverij Gideon: Hoe is het thuis? , het bemoedigend dagboek Hoop voor iedere dag en Er is hoop!.

Ruth Graham overleed op 14 juni 2007 op 87-jarige leeftijd. Zij werd begraven naast de Billy Graham Library in hun woonplaats Charlotte, een plek die ook bestemd is als laatste rustplaats van Billy Graham. Zelf overleed Billy Graham op 21 februari 2018, op 99-jarige leeftijd.

Meer van Billy Graham

Hoop voor iedere dag

Hoop voor iedere dag

Billy Graham
€ 19,95
Bijna Thuis

Bijna Thuis

Billy Graham
€ 14,95
Hoe is het Thuis?

Hoe is het Thuis?

Billy Graham
€ 12,50
Er is hoop !

Er is hoop !

Billy Graham
€ 17,50
Billy Graham

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg