Moderne wetenschap in de BijbelDe Bijbel is de wetenschap 3500 jaar vooruit

€ 19,95
2 reviews
Aantal:
Moderne wetenschap in de Bijbel, is dat niet met elkaar in tegenspraak? Wat kan de Bijbel ons dan vertellen over de wetenschappelijke kennis? De Bijbel is inderdaad een oud boek, maar wel een boek vol kennis. Bijvoorbeeld kennis over hygiëne, waarmee we vele ziekten hadden kunnen voorkomen, epidemieën hadden kunnen bestrijden. Maar ook kennis over eetgewoonten, waarmee we een ander eetpatroon zouden kunnen aanhouden, één die onze tijd ver vooruit is. Drs. Ben Hobrink is in de Bijbel gedoken, op zoek naar kennis die de wetenschappers nu herontdekken.

Maar wat zegt dit allemaal eigenlijk over de betrouwbaarheid van de Bijbel? Is er door de jaren heen niet mee geknoeid? Of was Mozes de wetenschap inderdaad 3500 jaar vooruit? Valt dat te bewijzen?

En als we om ons heen kijken, naar de manier waarop de aarde functioneert en de natuur zich ontwikkelt, wat verklaart dat alles? Strijkt Charles Darwin de eer op, met zijn evolutietheorie, of past het gehele moderne wereldbeeld beter binnen de kaders van de Bijbel? Ben Hobrink is duidelijk in zijn conclusie. De Bijbel staat vol moderne wetenschappelijke kennis. Lees Moderne wetenschap in de Bijbel en vorm uw mening over de Bijbel: mythe of wetenschap?

Drs. Ben Hobrink heeft biologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit en aan de Universiteit van Amsterdam, met voedingsleer als zwaartepunt.

Tip: Bekijk ook de documentaire Moderne wetenschap in de Bijbel.

Reviews (2)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
Naomi Bredenhoff
Vernieuwend inzicht15 oktober 2018
Dit boek heb ik al een tijdje geleden gelezen, maar nog steeds denk ik er met veel plezier over terug. Het is vol met nieuwe informatie die Gods inzicht keer op keer weer bevestigd. Gods wijsheid wordt nu pas duidelijk, wij hebben de middelen om het onderzoek te doen, en zien nu in waarom de Bijbel zo goed klopt! Super gaaf!
Duidelijk en goed leesbaar07 februari 2017
Zeer duidelijk en goed leesbaar boek. Ik had het binnen een paar dagen uit, zeker een aanrader.

Recent bekeken

Moderne wetenschap in de Bijbel

Moderne wetenschap in de Bijbel

Ben Hobrink
€ 19,95

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg