GelukzoekerVan generaal pardon tot Premier Gezocht

€ 13,50
5 reviewsDeel je mening en spaar voor gratis verzendkosten
Aantal:
Gor Khatchikyan is een jonge tiener wanneer zijn ouders, voor hem volkomen onverwacht, besluiten met het gezin weg te vluchten uit Armenië. Weg van de corruptie en het geweld. Na een tocht van zeven dagen, geregeld door mensensmokkelaars, komen ze aan in Nederland. Hier hopen ze het geluk te hervinden.

De jaren na aankomst zijn jaren van grote onzekerheid. Ze gaan van AZC naar AZC en van afwijzing naar afwijzing. De onduidelijkheid over de toekomst knaagt aan Gor. Hij probeert zijn opleiding af te ronden en een bestaan op te bouwen, maar heeft geen garantie op een verblijfsvergunning. Uiteindelijk is het gezin ‘hartstikke uitgeprocedeerd’, zegt hun advocaat. Tot het generaal pardon anders beslist.

In deze dagen worden we opnieuw geconfronteerd met de problematiek van vluchtelingen. Het verhaal van Gor laat zien wat vluchtelingen drijft. Wat ze meemaken als ze hier komen. Hoe wij Nederlanders met hen omgaan. Maar zou het zo kunnen zijn dat die ‘gelukzoekers’ ook ‘gelukbrengers’ kunnen worden?

Gor Khatchikyan (1987) is inmiddels afgestudeerd arts. Hij verwierf landelijke bekendheid door in 2012 het VPRO-programma Premier Gezocht te winnen.

‘Het verhaal van Gor laat zien dat de asielzoeker ook een bijzondere verrijking kán zijn voor de Nederlandse samenleving.’
Joël Voordewind, Tweede Kamerlid ChristenUnie

Reviews (5)

Deel je mening en spaar voor gratis verzendkostenSchrijf review

Inloggen

Wachtwoord vergeten?Registreren
Bijzonder en persoonlijk14 februari 2017
Het boek Gelukzoeker is een aanrader voor iedereen die in een inkijkje wil krijgen in het leven van vluchtelingen. Gor Khatchikyan beschrijft zijn verhaal heel eerlijk en persoonlijk. Het lijkt alsof ik er zelf bij ben! De dingen die hij meemaakt, zijn reizen van azc naar azc, de spanning en onzekerheid, zijn hoop voor de toekomst...alles komt aan bod. Echt een lezenswaardig boek! Daarnaast leest het boek als een trein!
In één adem uitgelezen12 mei 2016
Ik heb het boek in één adem uitgelezen! Onder de indruk van het ontzettende doorzettingsvermogen van Gor en het feit dat hij de moed nooit heeft opgegeven om zijn dromen te verwezenlijken! Daar kan menigeen een voorbeeld aan nemen. Zijn boodschap van hoop is er voor iedereen die openstaat voor Hem(God)in zijn leven...
Inspirerend verhaal21 februari 2017
Een mooi en inspirerend verhaal van een ex-asielzoeker. Hij beschrijft zijn tijd als asielzoekerskind erg beeldend en mooi. Het werpt een verhelderende blik op de huidige vluchtelingenproblematiek. Erg goed boek!!
Mooi kijkje achter de schermen09 februari 2017
Zo vaak hoor je óver vluchtelingen. Met dit boek hoor je het hele verhaal ván een vluchteling. Van de vlucht tot zijn werk als arts in het ziekenhuis. Het boek laat goed zien waarom deze mensen dingen doen zoals zij ze doen, waarom ze soms andere keuzes maken dan wij, waarom soms voor een leugen wordt gekozen. Daarnaast is het ook een mooi verhaal over doorzetten.
Prachtig boek!09 februari 2017
Het boek geeft je een goed inzicht hoe he tis om als vluchteling ons land binnen te komen.

Recent bekeken

Gelukzoeker

Gelukzoeker

Gor Khatchikyan
€ 13,50

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg