Boeken van Pam Rosewell Moore

Pam Rosewell Moore werd vlakbij Londen geboren en woont sinds 1976 in de Verenigde Staten. Dat jaar werd ze ook de metgezel van Corrie ten Boom. Deze Nederlandse vrouw heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangengezeten in een concentratiekamp van de Nazi's; een tijd die de inspiratie was van het bekende boek De Schuilplaats en ook de gelijknamige film. Het was Pams voorrecht om vanaf 1976 met tante Corrie te mogen leven en werken, tot ze in 1983 stierf.

Nadat ze de overwinning had gezien aan het einde van tante Corrie's leven, schreef Pam haar eerste boek: De stille jaren van Corrie ten Boom. In dit boek vertelt ze het verhaal over de laatste jaren van deze Nederlandse evangeliste, nadat ze door verscheidene beroertes verlamd was geraakt en niet meer kon praten. Ook beschrijft Pam hoe zij met deze gebeurtenissen omging. Als iemand niet op een normale manier kan functioneren, wat is hij of zij dan nog waard? Dat is de vraag die de huidige maatschappij stelt, waarmee de waarde van een persoon afhankelijk wordt gesteld van de eigen prestaties.

In 1988 schreef Pam haar tweede boek: Safer than a Known Way (Chosen). In dit boek vertelt ze over haar jeugd in Hastings, Sussex in Engeland, en hoe ze de Heer Jezus Christus beter leerde kennen toen ze 21 was. Op dat moment heeft ze de wil van God boven haar eigen wil geplaatst. Eerder was ze daar terughoudend in geweest, omdat ze bang was dat Hij haar als zendelinge zou inzetten - iets waarvan ze zeker wist dat ze het niet zou kunnen. Zendelingen moesten vaak drie dingen doen waarvan Pam wist dat zij ze niet kon: huis en familie verlaten, in het openbaar spreken en alleenstaand blijven. Maar in de jaren nadat ze alles biddend had losgelaten, begon ze te zien hoe de Heer haar aanvulde in alles waar ze vroeger bang voor was geweest.

In 1966 ging Pam weg uit Engeland om een jaar als vrijwilliger te werken in Kenia. Daar werkte ze in Nairobi als secretaresse van de aartsbisschop van Oost-Afrika. In 1968 raakte ze in Nederland betrokken bij het werk van Anne van der Bijl, Gods smokkelaar. Meer dan zeven jaar lang zag ze hoe God wonderen deed, terwijl verscheidene teams Bijbels en christelijke lectuur achter de gesloten grenzen van Oost-Europa brachten.

In 1986 trouwde ze met Carey Moore. Ze woonden twee jaar in Waco, Texas en verhuisden in 1988 naar Dallas. De veertien jaar daarna werkte Pam op de Dallas Baptist University: eerst als voorzitter van het voorbede-team van de universiteit, daarna als hoofd van de afdeling 'geestelijk leven'. Carey is de bibliothecaris van de afdeling Overheidsdocumentatie in de universiteitsbibliotheek.

Pam spreekt nu vaak op conferenties en andere bijeenkomsten. Ze woont samen met haar man in Waxahachie, Texas, dichtbij Dallas.
www.pamrosewellmoore.org

Meer van Pam Rosewell Moore

De Stille jaren van Corrie ten Boom

De Stille jaren van Corrie ten Boom

Pam Rosewell Moore
€ 14,95
Levenslessen uit de schuilplaats

Levenslessen uit de schuilplaats

Pam Rosewell Moore
€ 16,95
Pam Rosewell Moore

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg