Boeken van Nicky Cruz

Nicky Cruz (San Juan (Puerto Rico, 6 december 1938) is een Amerikaanse evangelist.

Zijn ouders hielden zich bezig met hekserij. Cruz groeide op in een liefdeloze omgeving waarin pesterijen aan de orde van de dag waren. In 1953 ging Cruz naar New York waar hij bij zijn oudere broer zou gaan wonen. Hij kwam al gauw in contact met de straatbendes van New York - groepen jongeren die niets en niemand ontzien. Hij sloot zich aan bij een groep met de naam Mau Mau, een van de meest gevreesde bendes. In 1956 was hij de leider van de bende. Cruz kwam veel met drugs in aanraking, maar gebruikte ze zelf nooit.

In 1958 ontmoette hij de jonge predikant David Wilkerson. Wilkerson was een man die zich naïef en onzeker gedroeg, maar die zich toch door God geroepen voelde om iets voor de straatbendes te doen.

Wilkerson organiseerde een godsdienstoefening waarbij hij de Mau Mau uitnodigde. De bendeleden kwamen, met de bedoeling Wilkerson voor gek te zetten. Wilkerson vroeg Cruz en een paar anderen voor de collecte te zorgen. Na de inzameling zouden de collectanten het podium oplopen om het collectegeld aan Wilkerson te geven. Daarbij kwamen ze vlak langs de buitendeur - een ideale kans om er met de buit vandoor te gaan. Op dat moment knapte er iets in Cruz, hij besefte dat Wilkerson het volste vertrouwen in hem had, en hij bracht het collectegeld op het podium.

Cruz en een aantal andere bendeleden bekeerden zich tot het christendom. Ze leverden hun wapens bij de politie in. Cruz ging theologie studeren en werd een veelgevraagde spreker in binnen- en buitenland.Nicky Cruz is een van de hoofdpersonen in de bestseller 'Het kruis in de asfaltjungle' (geschreven door David Wilkerson) en schrijver van zijn eigen levensverhaal Ik zal nooit meer huilen (uitgegeven in 43 talen, na 33 jaar 12 miljoen exemplaren verkocht).
Cruz, ex-leider van een New Yorkse straatbende, is door de kracht van het evangelie van Jezus Christus veranderd van een leeg, rusteloos en misdadig persoon in een legende van deze tijd.
Nicky woont in Colorado Springs (USA).

Meer van Nicky Cruz

Ik zal nooit meer huilen

Ik zal nooit meer huilen

Nicky Cruz
€ 12,50
Nicky Cruz

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg