Boeken van Brennan Manning

Brennan Manning is de zoon van Emmett en Amy Manning. Hij groeide op in Brooklyn, New York. Na de middelbare school gaat hij studeren aan de St. John's University in Queens. Na twee jaar meldt hij zich aan bij de Amerikaanse mariniers en wordt hij naar Korea gezonden.

Na zijn terugkeer studeert hij journalistiek aan de universiteit van Missouri, maar na één semester verlaat hij de universiteit en gaat hij ‘op zoek naar meer’. Op advies van een studieleider zet hij zijn zoektocht voort bij een katholiek seminarie in Pennsylvania.

In februari 1956 heeft Brennan Manning een krachtige ervaring van de liefde van Jezus Christus, voor hem persoonlijk, als hij mediteert over het lijden van Jezus. Later zou hij daarover zeggen: ‘Op dat moment veranderde mijn christelijke geloof in een intieme, innige relatie met Jezus.’ Vier jaar later studeert hij af aan het St. Francis College (hoofdvak: Filosofie, bijvak: Latijn) en kiest hij voor een theologische vervolgstudie. In mei 1963 studeert hij definitief af aan het seminarie en wordt hij tot priester gewijd in de orde der Franciscanen.

Zijn kerkelijke taken brengen hem op universiteiten en in achterstandswijken. Hij doceert aan verschillende theologische opleidingen en woont en werkt onder de armen en gevangenen in Europa en de VS. Eind jaren zestig woont hij twee jaar in Spanje. Hij voegt zich bij de Orde van de kleine broeders van Jezus, die ooit werd opgericht door Charles de Foucauld. De dagen brengt hij door met handwerk, de nachten in gebed en meditatie. Gedurende die twee jaar trekt hij zich zes maanden lang terug in een afgelegen grot in de woestijn van Zaragoza. Daar wordt hij opnieuw overweldigd door een krachtige openbaring van Gods liefde in de gekruisigde Christus. In gebed ontvangt hij deze woorden: ‘Uit liefde voor jou verliet Ik mijn Vaders zijde. Jij rende van mij weg, vluchtte van mij weg en wilde mijn naam niet horen, maar Ik zocht jou op. Uit liefde voor jou liet Ik mij bespugen, slaan, en aan het kruis nagelen.’ Zelf zegt hij over die ervaring: ‘Die woorden staan in mijn leven gegrift. Ik leerde die nacht wat een wijze, oude franciscaner monnik mij eerder had verteld: Als je de liefde van Jezus Christus echt leert kennen, is er niets in de wereld dat mooier of begerenswaardiger is.’

Aan het begin van de jaren ’70 keert Brennan Manning terug naar de VS en vestigt hij samen met vier andere priesters een gemeenschap in het havenstadje Bayou La Batre. Een kleine tien jaar later verhuist hij naar Fort Lauderdale in Florida om opnieuw aan een universiteit te gaan werken. Zijn werk wordt echter wreed onderbroken als hij aan de drank raakt. Hij belandt op straat en vervolgens in een afkickcentrum. Tijdens deze levensfase begint hij te schrijven. De boeken volgen elkaar snel op en Brennan wordt een veelgevraagd spreker. Vandaag reist, schrijft en spreekt hij veel. Overal moedigt hij mensen aan om zich over te geven aan de onvoorwaardelijke liefde van God in Jezus Christus.

Meer van Brennan Manning

Onstuimige verlangen van God... naar jou

Onstuimige verlangen van God... naar jou

Brennan Manning
€ 12,95
De Verloren zoon

De Verloren zoon

Brennan Manning
€ 19,95
De Harteklop van de Rabbi

De Harteklop van de Rabbi

Brennan Manning
€ 14,95
Brennan Manning

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg