De Verloren zoon
Aantal:
Schrijf review
  • 978-90-5999-1019

Recensies

Grote leiders hebben veel te verliezen. Neem nu Jack, de predikant van de gigantische Grace-church, met haar duizenden leden. Ze aanbidden hem en zijn macht en aanzien zijn bijna onbegrensd.

Totdat een nachtje weg met een vrouw uit zijn gemeente breed uitgemeten wordt in alle sociale media en hij peilloos diep ter aarde neerstort. Hij wordt veracht en niemand wil met hem te maken hebben. Alleen zijn ernstig zieke vader komt hem ophalen om naar huis te komen. En juist daar, waar hij met zo veel wrok en haat vertrokken is, leert hij wat genade is. Juist daar ziet hij oprechte liefde en onderlinge betrokkenheid. Pas daar leert hij dat je bij God niets kunt verdienen, maar dat je vergeving en verzoening ontvangt uit louter genade.

De auteur leefde van 1934 tot 2013 en is vooral bekend geworden met zijn bestseller ”The Ragamuffin Gospel”. Net als Jack heeft Brennan Manning geleerd dat we geen betere mensen kunnen worden, of dat we beter ons best moeten doen voor God. Het Evangelie bestaat niet uit hard werken maar uit het kernwoord genade.

”De verloren zoon” is een eigentijdse versie van het gelijknamige Bijbelverhaal. Qua thematiek is het erg actueel. Het laat zien dat ook grote geestelijke leiders kunnen falen en zondigen als ieder ander mens. Maar het illustreert ook de hoop die er is wanneer iemand tot inkeer komt en berouw toont. Wanneer je in God gelooft en de volledige waarheid aanvaardt, is er een nieuw begin mogelijk, hoe groot je zonde ook is geweest."
Anne-Minke Hakvoort (Reformatorisch Dagblad)

De Verloren zoon

€ 19,95
1 review
Aantal:
Een krachtige, hedendaagse hervertelling van de gelijkenis van de verloren zoon
 
Jack Chisholm is voorganger van het volk. Hij geeft leiding aan een bloeiende en snelgroeiende megakerk, is schrijver van meerdere bestsellers en geniet landelijke bekendheid vanwege zijn uitspraak We moeten beter ons best doen. Jack kan preken en hij weet hoe hij mensen tot daden moet motiveren. Het enige waar hij weinig kennis van heeft is… genade.
 
Maar dit jaar, op kerstochtend, zal zijn gemeente in Grace Cathedral Seattle tevergeefs naar de kansel kijken. Jack zal er niet zijn. Al zullen ze zijn gezicht dan allang op het nieuws voorbij hebben zien komen.
Op een Mexicaans eiland, dat hij samen met zijn mooie assistente namens de gemeente bezoekt, gaat hij zich te buiten aan drank en hij belandt met haar in bed. Hoewel hij zichzelf de volgende ochtend nauwelijks iets kan herinneren, blijkt hij gefotografeerd. Binnen de kortste keren raakt hij alles kwijt. Zijn gemeente. Zijn reputatie. Zijn royalty’s. En tot overmaat van ramp ook zijn vrouw en 8-jarige dochter.
Jacks wereld stort in. Maar juist wanneer hij aangeschoten met een fles tequila in de hand zich afvraagt of hij nog iets goeds van het leven kan verwachten, wordt er op de deur van zijn hotelkamer geklopt. Het is zijn vader, die hij al jaren niet heeft gesproken. ‘Kom, jongen, we gaan naar huis,’ zegt hij.
 
Brennan Manning (1934-2013) was auteur en Franciscaner priester. Vanwege alcoholisme werd hij uit het priesterambt ontheven. Op de bodem van zijn bestaan leerde hij de genade van God kennen. Zijn beroemdste boek is The Ragamuffin Gospel. Ook schreef hij Het onstuimige verlangen van God… naar jou (Gideon, 2010).

Reviews (1)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
lieve thomas
de verloren zoon in een eigentijds versie 13 juli 2019
De Charismatische tv-prediker Jack Chisholm - voorganger van een mega kerk- gaat op een zwak moment de fout in.
Hij wordt dronken en duikt in bed met zijn assistente .
Tot overmaat van ramp wordt dit gefilmd en op internet gepost en veelvuldig gedeeld .
De consequentie is dat Jack zijn gemeente, zijn reputatie, zijn vrienden verliest alsook zijn vrouw en dochter.
Wanneer hij vlucht in de alcohol komt zijn vader Tom , van wie hij vervreemd was, langs en neemt hem mee naar huis.
Jack krijgt een tweede kans.
Doorheen het verhaal zien we hoe Jack verandert van een wettische,zelfvoldane dominee en een nederige man die genade en liefde kan accepteren en uitdelen.
Ook Jacks Godsbeeld verandert. In het begin heeft hij het over een God die eist dat men zijn uiterste best doet .Hoe verder het boek vordert, des te meer zien we het beeld van een genadige Vader.
Jack verandert van een opschepperige en arrogante man in een ootmoedige en dienstbare getuige van Gods liefde .
Prachtig boek met rake karakterschetsen en een goede verhaallijn. Kortom : een aanrader

Recent bekeken

De Verloren zoon

De Verloren zoon

Brennan Manning
€ 19,95

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg