Mini-symposium 'Hoe ga je om met geloofstwijfel?'

Mini-symposium 'Hoe ga je om met geloofstwijfel?'

Op donderdag 7 april organiseert Uitgeverij Gideon een mini-symposium over het thema 'Hoe ga je om met geloofstwijfel?'.

Aanleiding voor dit symposium is het verschijnen van het boek Eerste Hulp Bij Ongeloof, van auteur drs. Gábor Locht (als docent verbonden aan de Evangelische Hogeschool).
 
Met de kerk van alle tijden en plaatsen belijden vele christenen ieder weekend hun 'onbetwijfeld' christelijk geloof. Maar hoe stevig staan wij in onze geloofsschoenen als de hele wereld om ons heen volkomen van God los lijkt te zijn, en ook in ons persoonlijke leven de vragen soms veel helderder opdoemen dan de antwoorden?

Sprekers
De sprekers - dr. ir. Jeroen de Ridder, dr. Annechiena van Veen-Vrolijk en drs. Gábor Locht - hopen elk vanuit hun achtergrond én op heel persoonlijke wijze te vertellen over hun zoektocht van twijfel naar zekerheid. En dat alles onder de deskundige leiding van mr. Cor Verkade (oud-docent van de EH).
 
Van harte welkom!
 
We vinden het wel fijn om van te voren enigszins te weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. U kunt zich opgeven via info@gideonboeken.nl, o.v.v. symposium.

Mini-symposium - Hoe ga je om met geloofstwijfel?
Datum: donderdag 7 april 2016
Tijdstip: 19:30 tot 22:00 uur
Adres: Evangelische Hogeschool, Drentsestraat 1, Amersfoort
Toegang: vrij
Opgeven via info@gideonboeken.nl, voor 1 april.

Over het boek Eerste Hulp Bij Ongeloof
Eerste Hulp Bij Ongeloof is een boek voor mensen die worstelen met vragen over God en de Bijbel. Voor mensen die zichzelf misschien ongelovig noemen, en voor de 'ongelovige Thomassen' onder de gelovigen. Gabor Locht was zelf zo'n Thomas. Dit boek is het resultaat van zijn zoektocht. Op een toegankelijke manier bespreekt hij bijbelse geschiedenissen die op het eerste gezicht ongeloofwaardig lijken, denk aan Jona in de vis en de maagdelijke geboorte van Jezus. Daarnaast gaat hij in op moeilijke vragen over God. Vragen als: hoe kan een goede God opdracht geven om mensen te doden? of: Hoe kan God liefdevol zijn als Hij mensen veroordeelt?
Er komen veel onderwerpen aan bod in korte, compacte hoofdstukken, maar met voldoende verwijzingen naar bronnen buiten het boek voor hen die zich in een thema willen vastbijten.
Reserveer het boek hier.

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg