• 978-90-5999-1408

HoopGeloven dat God goed is als het leven pijn doet

€ 18,50
1 review
Aantal:
Hoe kun je geloven in een goede God als het leven pijn doet? Juist als het leven pijn doet, wil je Gods nabijheid ervaren, wil je zeker weten dat Hij er is en wil je erop kunnen vertrouwen dat Hij je gebeden beantwoordt.

In zijn nieuwe boek Hoop schuwt Craig Groeschel het opnieuw niet om ook zijn eigen kwetsbaarheid en pijn te tonen. Hij en zijn vrouw Amy hebben grote zorgen (gehad) over de gezondheid van hun dochter. Hij kent de vragen die we stellen in onze diepste pijn: Waar is God? Geeft Hij wel om mij? Waar was Hij toen ik werd verkracht? Waarom heeft mijn kind deze handicap? Waarom is de kanker terug? Waarom heb ik nooit een levenspartner kunnen vinden? Als er één vraag uit de Bijbel is die wij allemaal herkennen op de bodem van het
leven, is het de vraag van die vader uit het Nieuwe Testament: 'Ik geloof, Heer, maar kom in vredesnaam mijn ongeloof te hulp!?'

Te midden van de pijn volstaan goedkope, theologisch in elkaar geflanste antwoorden niet. Dan heb je houvast nodig. Woorden van echt medeleven, echte hoop en echt perspectief. Zodat je te midden van de overweldigende realiteit van het leven zeker weet dat er nóg een realiteit is: God is werkelijk goed, en Hij is bij mij en voor mij!

Directeur Ruben Flach, van Stichting Opwekking, schreef een voorwoord.

Craig Groeschel schreef ook de boeken De christenatheïst en Gewaagde gebeden.


BOEKGEGEVENS:
Titel: Hoop: Geloven dat God goed is als het leven pijn doet
Auteur: Craig Groeschel
Thema: omgaan met het lijden en de waarom-vragen van het leven
Doelgroep: iedereen die in zijn/haar persoonlijke leven geconfronteerd wordt met lijden en waarom-vragen
Uitvoering: paperback met flappen, 14 bij 21,5 cm, zwart-wit, 160 pagina's
Jaar van uitgave: november 2021

Reviews (1)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
Leerzaam02 april 2023
Craig Groeschel schreef dit boek voor al die mensen die aan God gaan twijfelen als het hen tegen zit. In zijn eigen twijfel opende hij zijn hart voor de Here God, en erkende dat hij God niet begreep maar wel op Hem vertrouwde. Hij zegt dat ons directe geluk niet Gods hoogste prioriteit is, wel onze geestelijke groei en de staat van ons hart. Hij neemt Habakuk als voorbeeld en die speelt door het hele boek een belangrijke rol. Hij leert dat het geloven ook te maken heeft met discipline van geduld en dat geloven en vertrouwen een proces is. Als je denkt dat God je vergeten is, dan ben je vergeten wie God is. Geloven is een weg die dwars door alles heen begaanbaar is, want juist door alle pijn heen kun je leren op God te vertrouwen. Met aan het eind vragen ter reflectie.

Recent bekeken

Hoop

Hoop

Craig Groeschel
€ 18,50

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg