Het Kruis in de asfaltjungle

€ 12,50
1 review
Aantal:
In het midden van de 20e eeuw verliet een jonge predikant zijn rustige gemeente op het Amerikaanse platteland. Zijn naam: David Wilkerson. Hij wist dat God hem riep naar de achterbuurten van New York, waar jeugdbendes de dienst uitmaakten. De meeste mensen dachten dat hij zijn verstand verloren had, maar Wilkerson geloofde in Gods leiding. Hij vertelde drugsverslaafden, prostituees en jonge gangsters dat God hen liefhad. Zijn leven liep vaak gevaar, maar hij hield vol.

Inmiddels heeft het mede door hem opgerichte Global Teen Challenge in meer dan 125 landen opvangcentra voor drugs- en alcoholverslaafden en de afkickcijfers zijn indrukwekkend. De Nederlandse tak Teen Challenge Nederland heeft een Life Center in Heerhugowaard, jongerencentra in zeven plaatsen verspreid over het hele land en een kringloopwinkel, eveneens in Heerhugowaard.

Het kruis in de asfaltjungle is in de jaren ’70 verfilmd in Hollywood, met Pat Boone in de rol van David Wilkerson en Erik Estrada als Nicky Cruz. De film is door miljoenen mensen wereldwijd bekeken en de geloofsmoed van David Wilkerson heeft diepe indruk gemaakt. David Wilkerson overleed in april 2011 op 79-jarige leeftijd door een auto-ongeluk.

Reviews (1)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
Piet Laan
Geweldige klassieker voor iedereen 25 juli 2020
Dit boek is een geweldig getuigenis van een man die tweemaal een visioen heeft gekregen. Dit boek gaat over het eerste visioen waarin hij de opdracht krijgt om naar New York te gaan. Een bendeleider komt tot geloof en uit deze Nicky Cruz ontstaat een beweging waardoor miljoenen jeugdigen tot geloof komen. Het tweede visioen gaat over de lockdown in New York en een enorme economische crisis die erop volgt. Het visioen en verder heet het en daarin geeft God aan dat de eerste wee is begonnen als wordt aangekondigd dat New York failliet is...

Recent bekeken

Het Kruis in de asfaltjungle

Het Kruis in de asfaltjungle

David Wilkerson
€ 12,50

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg