Het Dwaze van GodHoe geloof overleeft in tijden van vervolging

€ 19,95
2 reviews
Aantal:
"Laat het nooit gebeuren dat jullie in vrijheid prijsgeven wat wij in tijden van vervolging nooit prijsgegeven hebben! Dit is ons getuigenis van de opstandingskracht van Christus!"

Somalië aan het begin van de jaren '90 van de vorige eeuw was de hel op aarde. Het land werd geteisterd door een vreselijke burgeroorlog en een verschroeiende droogte. Miljoenen Somaliërs stierven of ontvluchtten het land. En in dit land met zo'n 7 miljoen inwoners waren nog geen 150 christenen.

Nik en Ruth Ripken wisten zich voor dát land door God geroepen en zes jaar lang probeerden ze de liefde van God zichtbaar te maken door een getuigenis van daden. Het was hun roeping, maar bij tijden leek het alsof het kwaad alles verwoestte wat God hun had opgedragen te doen. Dit ervoeren ze zowel in hun werk als in hun gezin. Het bracht hen in een geloofscrisis. Kan God werkelijk goed zijn als het leven zo duister is? Kun je nog geloven dat Christus alle macht heeft als je je gelovige vrienden de marteldood ziet sterven? Hoe overleeft geloof in tijden van vervolging? Is het geen dwaasheid te geloven in de opstandingskracht van Christus?

Hun zoektocht naar antwoorden bracht hen bij vervolgde christenen over de hele wereld. Het aangrijpende getuigenis van de vele naamlozen die in dit boek - Het Dwaze van God - aan het woord komen, spreekt een duidelijke taal: "Jezus Christus is het waard om voor te leven én voor te sterven".

Reviews (2)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
Leer meer over de Heer29 mei 2018
Indrukwekkend
indrukwekkend, aangrijpend en leerzaam27 juni 2017
Je wordt letterlijk op de geestelijke reis meegenomen met Nik Ripken, langs hoogte- en dieptepunten, schokkende gebeurtenissen, teleurstellingen, persoonlijke vragen e.d.
Het leest makkelijk weg als een verhaal maar je wordt tegelijk geprikkeld om jezelf erbij te betrekken.

Recent bekeken

Het Dwaze van God

Het Dwaze van God

Nik Ripken
€ 19,95

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg