• 978-90-6067-6691

Dopen en laten dopenEen bijbelse opdracht in de praktijk

€ 14,95
3 reviews
Aantal:

Discussie of gesprek?


Een boek over dopen dat boeit van begin tot eind, dat is de enorme prestatie van Evert van der Poll. En hij behandelt het onderwerp met fijngevoeligheid en respect. Kinderdoop, volwassendoop, besprenkeling, onderdompeling… De schrijver pakt alles aan, maar trapt niemand op de tenen. Hij verandert de discussie in een gesprek.
Dopen en laten dopen… Elke christen krijgt ermee te maken? "Laat ik me dopen? En hoe dan?" of "Laten we ons kind dopen, of niet?" Met dit boek in de hand kan iedereen tot een afgeronde, bijbelse mening komen.

Wat behandelt dit boek?


• Het eerste deel bespreekt wat de Bijbel over dopen zegt.
• Het tweede deel is van bijzondere waarde voor degenen die als kind gedoopt zijn, maar zich als volwassene door onderdompeling willen laten dopen. Van der Poll: "Daarmee haal je geen streep door je kinderdoop, maar zet je er een streep onder. Het is daarvan een bevestiging."
• Het derde deel behandelt de actuele bezinning over de doop in de kerken.

Evert Van de Poll


Dr. Evert Van de Poll (1952) is hervormd predikant geweest in een Samen-op-Weg-gemeente. Bovendien was hij betrokken bij de oprichting van twee evangelische gemeenten. Sinds 1998 woont hij in Frankrijk, waar hij toerustingpredikant is in de federatie van baptistengemeenten en de unie van vrije evangelische gemeenten. Ook doceert hij praktische theologie en missiologie aan de Evangelische Theologische Faculteit te Leuven. Hij schreef verschillende boeken en tal van artikelen.

Reviews (3)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
goed boek29 mei 2018
Duidelijk en genuanceerd! Het geeft Bijbelse onderbouwingen van alles en geeft uitleg over de argumenten voor bijv. kinderdoop, maar iets als kinderdoop wordt niet helemaal afgekraakt. Er wordt respectvol over alles gesproken.
Goed boek16 maart 2017
Er wordt evenwichtig uiteengezet wat de kinderdoop en de volwassendoop inhoudt. Duidelijke uiteenzetting!
alles wat je over de doop wil weten is hier te vinden14 februari 2017
makkelijk boek met veel achtergrond informatie over de doop. Helder en prettig om te lezen

Recent bekeken

Dopen en laten dopen

Dopen en laten dopen

Evert van de Poll
€ 14,95

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg