Boeken van Evert van de Poll

Evert Van de Poll werd geboren in 1952 te Olst. Zijn vader werkte in de veevoederindustrie en was daarnaast kerkorganist en koordirigent. Als oudste van een gezin met zes kinderen groeide hij op in Oldebroek. Evert is getrouwd met Janna Stapert.

Studie
Evert studeerde piano aan het Zwolse conservatorium. In 1973 ging hij naar Engeland om daar een zendingsopleiding te volgen aan het Birmingham Bible Institute. Deze studie combineerde hij met theologische examens aan de Universiteit van Londen. Later rondde hij zijn deze studie af aan de Rijksuniversiteit in Utrecht. Hij promoveerde op een proefschrift over de Messiaanse Joodse beweging en haar godsdienstige praktijk (Sacred Times for Chosen People - Development, Analysis and Missiological Significance of Messianic Jewish Holiday Practice).

Werk in Nederland
Van 1976 tot 1982 werkten Evert en zijn vrouw voor de Near East Ministry in Voorthuizen. Vervolgens wijdde Evert zich aan schrijven en onderwijs, hij was o.a. hoofdredacteur van het maandblad Reveil en oprichter van Soteria, tijdschrift voor evangelische theologische bezinning. Dit combineerde hij met vertaalwerk en publiciteit om in zijn levensonderhoud te voorzien. Daarna is hij een tijd lang hervormd predikant geweest in de hervormd-gereformeerde federatie in Lelystad. In die tijd was hij mede-initiatiefnemer van het Evangelisch Werkverband in wat nu de Protestantse Kerk Nederland heet. Ook is hij een van de oprichters van twee evangelische gemeenten, in Voorthuizen en Lelystad.

Publicaties
Evert publiceerde verschillende boeken, o.a. De christen en de politiek, Volgend Jaar in Jeruzalem (over de verhouding tussen Joden en christenen), Sociaal Reveil, Als het water bitter is (samen met zijn vrouw, over evangelisch denken en de milieucrisis), Dopen en laten dopen, De feesten van Israel, De Messiaanse beweging, en Samen in de Naam van Jezus (over liturgie en muziek in de evangelische gemeente). Daarnaast publiceert hij regelmatig artikelen in Soteria, Opwekking, en in de Cahiers de l'Ecole Pastorale, een Frans tijdschrift voor praktische theologie. Ook maakt hij deel uit van het team van redacteuren dat een Franstalige boekenreeks over zending en missiologie verzorgt.

Frankrijk
Sinds 1998 woont hij met zijn vrouw in Frankrijk, waar hij toerustingpredikant is in de Federatie van Baptistengemeenten. Ook doceert hij praktische theologie en missiologie aan de Evangelische Theologische Faculteit te Leuven. Daarnaast verzorgt hij regelmatig seminars aan theologische instellingen in Franssprekende landen in Afrika.

Meer van Evert van de Poll

Dopen en laten dopen

Dopen en laten dopen

Evert van de Poll
€ 14,95
Evert van de Poll

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg