De Lotus en het kruisJezus in gesprek met Boeddha

€ 9,95
2 reviewsDeel je mening en spaar voor gratis verzendkosten
Aantal:
In bijna verhalende vorm zet dit boek - De lotus en het kruis - twee wereldgodsdiensten naast elkaar: het christendom en het boeddhisme. Jezus en Boeddha.

Ravi Zacharias is in Bangkok, Thailand, waar hij in een longtail-boot een tochtje maakt over de beroemde Chao Phraya-rivier, de rivier der koningen. Ze varen langs tempels en paleizen, zien toeristen en prostituees. Bij het zien van al die religieuze en culturele beelden, dwaalt Zacharias in gedachten af naar Priya, een prostituee uit een verhaal in de krant, en Jezus en Gautama (de eigenlijke naam van Boeddha). In zijn gedachten ontspint zich een gesprek tussen Jezus en Boeddha over het leven en het lijden. Beiden geven hun antwoord op het leed dat Priya is overkomen. Is dat antwoord een nirvana, waar het zelf verdwijnt in het niets? Of is het de wedergeboorte, de overgave aan Christus? Reïncarnatie misschien?

Menselijk lijden
Het lichaam van Priya is verwoest door aids. Zij heeft de ziekte opgelopen toen zij als prostituee werkzaam was in het sekstoerisme van Bangkok. Waar zij haar '€˜zelf'€™ overgaf aan de begeerten van anderen en aan haar verlangen naar een beter leven. Jezus en Boeddha spreken beiden over het '€˜ik'. Jezus en Boeddha kenden beiden de pijn van het menselijk lijden. Beiden hadden aandacht voor de diepste menselijke verlangens. Het lijden van Priya dwingt hen tot een boeiend gesprek over de waarheid. Het boeddhisme en het christendom kunnen immers niet beiden de waarheid in pacht hebben. Lees erover in De lotus en het kruis, en oordeel zelf.

Lees ook het boek De Grote Wever van Ravi Zacharias.

Reviews (2)

Deel je mening en spaar voor gratis verzendkostenSchrijf review

Inloggen

Wachtwoord vergeten?Registreren
In een dag uit14 februari 2017
Ik heb dit boek vandaag in één dag uitgelezen.
Het is een boek dat ik maar niet kon neerleggen.
Dit toont eens te meer de schrijf-en spreekkunst van Ravi Zacharias aan. Uitstekend boek,een echte aanrader voor iedereeen die in religie geinteresseerd is.
Informatief en boeiend27 juni 2017
De Lotus en het Kruis omvat een fictief gesprek tussen Boeddha, Jezus en Priya, een arme Thaise vrouw, die gebukt gaat onder het lijden van het leven. Er ontspint zich tussen deze personen een boeiende conversatie over de antwoorden van het boeddhisme en het christendom op het vraagstuk van het lijden. Wie studie wil doen naar één van beide godsdiensten, moet niet dit boekje lezen. Wie op een leuke, prettige manier iets meer over beide denkwerelden wil leren kennen, heeft met dit boekje een prima bron van informatie in handen. Leuk ook om cadeau te doen.

Recent bekeken

De Lotus en het kruis

De Lotus en het kruis

Ravi Zacharias
€ 9,95

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg