Boeken van Ravi Zacharias

Ravi Zacharias is in 1946 geboren in India. Op 20-jarige leeftijd emigreerde hij naar Canada. Hij studeerde af in de theologie. Hij is een internationaal veel gevraagd en hooggewaardeerd spreker en wordt gezien als een autoriteit op het gebied van wereldgodsdiensten, sekten en filosofie. Ravi Zacharias werd onderscheiden met drie eredoctoraten en heeft gedoceerd aan de universiteiten van Oxford en Cambridge. Hij wordt gezien als één van de grootste apologeten van onze tijd.

Hij is auteur van meerdere boeken voor volwassenen en kinderen. Zijn boek 'Can Man Live Without God?' werd bekroond met de Gold Medallion, de prijs voor het beste christelijke boek in Amerika.

Ravi Zacharias was getrouwd met Margaret (Margie) en woonde in Atlanta. Ze hebben drie volwassen kinderen: Nathan, Naomi en Sarah. Ravi overleed in 2020 aan kanker.

In het voorjaar van 2021 raakte bekend dat uit onafhankelijk onderzoek zou zijn gebleken dat Ravi Zacharias zich gedurende vele jaren schuldig zou hebben gemaakt aan verkrachting, seksueel wangedrag en meerdere buitenechtelijke relaties. Zijn ministry RZIM, dat na zijn overlijden, mede werd geleid door zijn kinderen, heeft de onderzoeken laten uitvoeren nav geruchten en is zelf met die uitkomsten naar buiten gekomen. We zijn inmiddels een half jaar verder. De vrouw van Ravi, zijn zoon Nathan en dochter Naomi hebben inmiddels publiekelijk afstand genomen van de bevindingen in het onderzoek. Ze hebben zelf alle bronnen nagespeurd waarop de conclusies zijn gebaseerd en spreken inmiddels over een bevooroordeeld onderzoek dat niet op feiten berust. Op de website defendingravi.com kun je hun relaas vinden.
Als er slachtoffers zijn, is het uiteraard van het allergrootste belang dat zij de erkenning en zorg krijgen die zij nodig hebben. Recht en gerechtigheid, troost en zorg behoren tot de kernwaarden van het christen-zijn.
Voor diverse teamleden van Gideon waren de boeken van Ravi van grote persoonlijke, geestelijke waarde en was het verhaal over het wangedrag en misbruik een grote schok. We zijn blij te zien dat de aandacht van RZIM er naar uit is gegaan eerlijk te zijn en recht te doen aan alle slachtoffers. We hebben de boeken daarom van onze website gehaald. Nu de zaken mogelijk toch anders liggen, bieden we jou als kandidaat-koper en -lezer de gelegenheid ze toch aan te schaffen en zelf een eigen oordeel te vormen over het wel of niet aanschaffen en lezen van de boeken.

Meer van Ravi Zacharias

Ravi Zacharias

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg