De Grote WeverHoe God ons vormt door de dingen die wij meemaken.

€ 15,95
2 reviewsDeel je mening en spaar voor gratis verzendkosten
Aantal:
Als christenen geloven we met Psalm 31 dat onze levenstijden in Gods hand zijn; het moment van onze geboorte en het moment van ons overlijden. Maar hoe dat precies in elkaar zit, daarover tasten we in het duister. En ons leven tussen die grote momenten lijkt vooral vrucht van onze eigen keuzes.

Is dat ook zo? Hoeveel vrijheid en invloed hebben we zelf? Wat is de rol die onze Schepper daarin speelt? Heeft Hij, zoals veel schrijvers en voorgangers ons willen doen geloven, een concreet plan met ons leven? In zijn boek De Grote Wever laat de bekende apologeet Ravi Zacharias zien hoe God ons vormt door de dingen die wij meemaken. Hij onderzoekt de invloed van zaken als DNA, teleurstellingen, wil, roeping en bestemming en laat zien hoe ze door God samen worden geweven tot het kunstwerk dat Hij van ons leven wil maken.

Ravi Zacharis schreef ook het boek De Lotus en het kruis, een gesprek tussen Jezus en Boeddha.

Reviews (2)

Deel je mening en spaar voor gratis verzendkostenSchrijf review

Inloggen

Wachtwoord vergeten?Registreren
Een intellectuele uitdaging25 januari 2019
In DE GROTE WEVER zoekt Ravi Zacharias een antwoord op de diepste vragen van de mens.
Dit boek lezen is een intellectuele uitdaging.
De auteur stelt dat God als een kunstenaar ons leven weeft uit allerlei draden, die bij mekaar gebracht een prachtig motief vormen, als het ware een bruidsjurk.
Het patroon wordt geweven door het DNA dat we meegekregen hebben, de teleurstellingen die we moeten meemaken, hij besteedt ook aandacht aan onze moraal, onze wil ,onze cultuur, onze roeping en onze bestemming, om tenslotte ook de rol van onze aanbidding te benadrukken.
Door de “herschepping” van de bekeerde mens zal niet alleen “het doen” ,maar ook “het zijn” een transformatie ondergaan. Dit geschiedt doordat God ons hart zacht maakt, Hij onze wil sterk maakt door het geloof en door dat we leren kijken door de bril van Jezus’ offer.
Ravi Zacharias heeft moralisten, theologen ,filosofen, psychologen en andere wetenschappers bestudeerd , hij geeft een schat aan informatie en toont ons hoe al deze disciplines zich verhouden tot de waarheid van Gods woord.
Ravi Zacharias is een van de grootste Evangelische Apologeten.
Geert Peters
Helder en verrassend25 januari 2019
In dit boek vertelt Ravi Zacharias over de leiding van God in ieders leven, want naar Psalm 31 houdt God onze levenstijden in zijn hand. Het DNA is Gods soevereine vingerafdruk op ieder van ons. Als je bewust wilt en durft te leven, kun je ontdekken, ook door contacten met andere mensen en culturen, dat er een plan van God is in en met ieders leven en dat elke kracht en alles waar het in de geschiedenis om draaide, onderdeel was en is van dat plan van God. Hij is de Grote Wever 'die denkvermogen en instinct gebruikt om orde te scheppen in de chaos die wij zelf hebben gecreëerd'. Zacharias blijkt ook in dit boek de christen-apologeet, die met zijn heldere en verrassende voorbeelden oproept bewust christen te zijn in afhankelijkheid van en vertrouwen op Jezus.
Jenno Sijtsma

Recent bekeken

De Grote Wever

De Grote Wever

Ravi Zacharias
€ 15,95

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg