Boeken van Nicky Gumbel

Nicky Gumbel (Londen, 28 april 1955) is anglicaans voorganger van de Holy Trinity Brompton Church in Londen, en publicist. Gumbel studeerde rechten in Cambridge, theologie in Oxford en was ooit advocaat.

In zijn tienerjaren was Gumbel overtuigd atheïst; hij schreef als scholier voor het vak godsdienst een essay waarin hij probeerde te bewijzen dat God niet bestond - het werd zelfs genomineerd voor een prijs.
Toen vrienden van Nicky - Nicky en Sila Lee, de ontwikkelaars van de Marriage Course - tot geloof kwamen en hem aanmoedigden het Nieuwe Testament te lezen, betekende dit een ommekeer in het denken van de eerstejaars rechtenstudent. Vrij snel na zijn bekering besloot Gumbel predikant te worden. Toch duurde het nog tien jaar voor hij de studie theologie oppakte. Twee jaar later werd hij voorganger in de Anglicaanse Kerk.

In 1986 raakte hij betrokken bij de Alpha-cursus (een kennismaking met het christelijk geloof, die in 1977 gestart werd) en verwierf bekendheid als drijvende kracht hierachter. Nicky schreef onder andere het boek Een kwestie van leven; dit is vanaf het begin een belangrijke bouwsteen geweest voor de cursus.
Andere boeken van Nicky Gumbel zijn: Brandende kwesties, De uitdaging van een christelijke levensstijl, Een leven dat zin heeft en Het hart van de opwekking.

Wereldwijd zijn er Alpha-cursussen gegeven. Ruim 16 miljoen mensen hebben een Alpha-cursus gevolgd.
Gumbel is getrouwd met Pippa, met wie hij een gezamenlijke bediening heeft, en is vader van twee zoons en een dochter.

Meer van Nicky Gumbel

Een Kwestie van leven

Een Kwestie van leven

Nicky Gumbel
€ 16,50
De Uitdaging

De Uitdaging

Nicky Gumbel
€ 14,95
Brandende Kwesties

Brandende Kwesties

Nicky Gumbel
€ 14,95
Een Leven dat zin heeft

Een Leven dat zin heeft

Nicky Gumbel
€ 13,50
Vertel het anderen

Vertel het anderen

Nicky Gumbel
€ 14,95
Nicky Gumbel

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg