Boeken van John Wimber

John Wimber (Kirksville, Missouri, 25 februari 1934 – Los Angeles, 17 november 1997) was een Amerikaanse predikant en schrijver van christelijke boeken. Tevens is hij bekend geworden als de oprichter van de internationale evangelische Vineyardbeweging. De Vineyardbeweging kwam voort uit een huisgroep die Carol en John Wimber samen met enkele anderen in oktober 1976 begonnen.
Wimber kreeg zijn wereldwijde bekendheid door de nadruk op aanbidding en evangelisatie, door "tekenen en wonderen". Nog steeds is voor veel mensen de Vineyard bekend vanwege de liederen die er uit voort zijn gekomen. De Vineyardbeweging is ook bekend geworden van de zogeheten Toronto Blessing. Die Toronto-blessing is begonnen in januari 1994 in een Vineyardgemeente in Toronto en heeft binnen de evangelische beweging tot controverse geleid. In 1995 plaatste Wimber de gemeente in het Canadese Toronto buiten het verband van de internationale Vineyardbeweging.

Wimber stond bekend als een pragmaticus. In zijn cursus Tekenen en wondere,n die hij in de jaren zeventig aan de School van Gemeentegroei in Californië ontwikkelde, betoogde Wimber dat christenen bij hun zendingsopdracht moeten uitgaan van datgene wat werkt. Wimber wordt wel de 'man van de Derde Golf' genoemd. Daarmee wordt gedoeld op de voortgaande lijn van christelijke opwekkingen in de wereld. De Eerste Golf was de Pinkstergemeenteopwekking aan het begin van de 20e eeuw, waarin een sterke nadruk lag op genezing en het 'spreken in tongen'. De Tweede Golf werd gevormd door de charismatische beweging uit de jaren zestig die zich in tal van kerken ook buiten de pinksterbeweging deed gelden.
Wimber was van mening dat het 'spreken in tongen' niet hét kenmerk van de vervulling of doop met de Heilige Geest was maar een kenmerk; hiermee hoopte hij de bezwaren die bij bepaalde evangelische christenen tegen de charismatische gaven leefden, weg te nemen.

John Wimber schreef de meeste van zijn boeken samen met Kevin Springer, zijn vaste auteur. Zo ook het boek Kracht om te groeien, een indrukwekkend discipelschapsboek.
John Wimber

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg