Boeken van Jeff VanVonderen

Jeff VanVonderen (1952) was voorganger, is auteur, motiverend spreker en verslavingsdeskundige. Hij voltooide de studies Theologie en Communicatie Wetenschappen. Belangrijkste thema's waarover hij spreekt en publiceert zijn: bevrijding van verslaving, gezond gemeente-zijn, en het gezonde gezin.

Jeff is tevens initiatiefnemer voor de websites www.intervention.com (een website voor mensen die in hun directe omgeving worden geconfronteerd met verslavingsproblematiek) en www.spiritualabuse.com (een website met allerlei informatie en adviezen voor mensen die geestelijk misbruik hebben meegemaakt).

In 1991 publiceerde hij samen met David Johnson het boek De subtiele kracht van geestelijk misbruik, dat in 2008 bij Gideon in het Nederlands verscheen. Helaas komt het in kerken en gemeenten voor dat gemeenteleiders hun boekje te buiten gaan en mensen heel subtiel met vormen van manipulatie en machtsmisbruik, verpakt in mooie geestelijke woorden, te maken krijgen. De gevolgen daarvan kunnen ingrijpend zijn. Mensen die het ervaren hebben, en hun gemeente hebben verlaten, praten vaak over een intensief rouwproces.

Jeff VanVonderen was ook een vaste deelnemer aan het met een Emmy Award onderscheiden tv-programma Intervention, een reality-programma waarin wordt ingegrepen in destructieve patronen van verslaving.

Meer van Jeff VanVonderen

Subtiele kracht v geestelijk misbruik

Subtiele kracht v geestelijk misbruik

Jeff VanVonderen
€ 5,00
Jeff VanVonderen

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg