Boeken van Jaap Bonker

Jaap Bönker werd geboren op 7 januari 1954. Sinds 1978 is hij getrouwd met Renske Palma. Samen hebben zij drie kinderen.

In 1979 kwam Jaap tot het geloof in Jezus Christus en ervoer hij al snel een roeping om in de christelijke wereld te gaan werken. Na eerst een vierjarige Bijbelschool te hebben gevolgd begon hij zijn "christelijke loopbaan" in 1988 bij de stichting Dorcas Hulp. Daar heeft hij zes jaar gewerkt en stapte vervolgens over naar Stichting Antwoord. Daar heeft hij drie jaar gewerkt. In deze periode heeft hij zo'n 30 landen bezocht om projecten op te zetten en te begeleiden. In 1997 ging Bönker naar Stichting Rehoboth in Emmeloord, een opvang- en begeleidingshuis voor mensen die in psycho-sociale nood verkeren. Hij heeft daar drie jaar leiding gegeven. In 2000 kwam Bönker in dienst van de Arabische Wereld Zending. Daar geeft hij leiding aan het Nederlandse kantoor.

Behalve diverse bankopleidingen, heeft Bönker ook een HBO-opleiding op het gebied van gemeenterecht gevolgd. Na de vierjarige Bijbelschool heeft hij nog een HBO-opleiding theologie gevolgd en afgerond.
Naast persoonlijke ervaringen op het gebied van manipulatie, kwam hij in het werk bij Rehoboth regelmatig in contact met slachtoffers van manipulatie. Dit alles heeft ertoe bijgedragen dat hij, samen met Ton Wintels en Maarten Nota, een boek - Macht en manipulatie - over dit onderwerp heeft geschreven, vooral ook omdat er op dit gebied weinig literatuur voorhanden was.

 

Meer van Jaap Bonker

Macht en Manipulatie

Macht en Manipulatie

Meerdere auteurs
€ 13,50
Jaap Bonker

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg