Boeken van Herman van Heuvelen

Vanuit een supersonisch gevechtsvliegtuig stapte hij in een rammelende Cessna. En in plaats van bommen en raketten vervoerde F-16-piloot Herman van Heuvelen voortaan Afrikaanse mensen die dringend hulp nodig hadden. Voor de MAF, de organisatie die vliegt voor zendings- en hulporganisaties.

Over zijn keuze voor en zijn tijd bij de MAF schreef Van Heuvelen een boek: F-16-piloot met een nieuwe missie. Het is een nuchter en eerlijk verhaal over vliegtuigen, piloten, spontane Afrikanen en gewelddadige conflicten.

Herman wordt geboren in Aalsmeer en gaat daar naar de christelijke gereformeerde kerk. Maar het geloof zegt hem niets.  Wanneer hij op eigen benen staat, kiest Herman voor een baan als gevechtsvlieger bij de Koninklijke Luchtmacht. Een deel van de opleiding was toen en is nu nog steeds aan de andere kant van de oceaan. ‘In Canada ging ik niet meer naar de kerk. Waarom zou ik?’ schrijft Herman in zijn boek. ‘Ik ging volledig op in de wereld van het gevechtsvliegtuig en vond dat ik bezig was met het mooiste beroep van de wereld: met duizend kilometer per uur voortrazen in een straaljager. Niets kon mij overkomen. En toch knaagde het. Ik zag de leegheid van de snelle wereld van de F-16. Ik werd op mezelf teruggeworpen en realiseerde me dat dit het niet was.’

Op aandringen van een medestudent, John Nuhaan, gaat Herman mee naar de plaatselijke baptistenkerk. Op een van de zondagen spreekt er een zendeling over zijn ervaringen in Zuid-Amerika. Dat raakt. Een week later vraagt John aan Herman of hij ooit van de Mission Aviation Fellowship heeft gehoord. Hij geeft hem het boek Vliegen onder Gods commando van Jamie Buckingham. Herman leest het in een nacht uit. ‘Dit was het antwoord van God. Ik wilde zendingsvlieger worden!’

In het voorjaar van 1992 strijken Herman en Anneke met hun vier kinderen neer in Oeganda. Hij wordt vlieger bij de Mission Aviation Fellowship (MAF).

Met het oog op het onderwijs voor de kinderen moet het gezin Van Heuvelen terug naar Nederland. Na negen jaar Afrika komen ze met zijn zevenen in april 2001 in Leiden. In Oeganda adopteerden Herman en Anneke hun zoon Bernhard. Herman werkt nu als manager bij Family Centre de Bubblejungle. Daarnaast is hij ook professioneel fotograaf.

Meer van Herman van Heuvelen

Herman van Heuvelen

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg