Boeken van Chris Sommer

Chris Sommer (1959) is een bevlogen goudsmid/ontwerper, die met zijn werk verscheidene prijzen en nominaties in de wacht sleepte.

Het ontwerpen en maken van sieraden fascineert hem al op jonge leeftijd en de vakopleiding in Schoonhoven is destijds dan ook een logische keuze. In 1980 vertrekt hij voor zijn stagejaar naar Vancouver, Canada. Daar blijft hij uiteindelijk acht jaar en werkt samen met diverse goudsmeden. Deze periode is van groot belang voor zijn vaktechnische ontwikkeling.

In 1988 keert hij terug naar Nederland om in Noordeloos een eigen atelier (Atelier Chris Sommer) te beginnen. Samen met zijn vrouw Sonja runt hij daar zijn atelier. Chris en Sonja hebben drie kinderen.

In zijn ontwerpen zoekt hij naar het optimum van eigentijdse vormgeving in klassieke materialen zoals 18 karaats goud, platina, edelstenen en parels. Zo verbindt hij heden en verleden, met blijvende schoonheid en zeggingskracht.
Sieraden ontwerpen en maken heeft nog steeds zijn hart en zich daarin te blijven ontwikkelen is een voortdurende uitdaging die hij met veel plezier aangaat.

Samen met vriend Paul Donders schreef hij het boek Meesterschap. Chris en Paul nemen de lezer mee op reis door de geschiedenis van het meesterschap, langs gilden en tribes. En ze laten zien hoe je meesterlijk kunt leven en kunt uitgroeien tot een meester in jouw vak. Dit boek is het eerste boek dat werd uitgegeven door uitgeverij De Barbaar.

Meer over het werk van Chris Somme  is te vinden op www.chrissommer.nl
Chris Sommer

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg