Benaiah

Benaiah is een theoloog met een enorme liefde voor Gods Woord en mag dit graag in prediking en geschrifte met de nodige scherpte en een knipoog terugbrengen naar toepasbare eenvoud.

Al vanaf zijn studententijd is hij actief in het discipelen en trainen van anderen. Dit begon bij de Navigators tijdens zijn studie Engels en zette zich door na een tweede, theologische opleiding in Amerika, waarna hij werd uitgezonden om trainingsscholen en -programma’s op te zetten in diverse zendingsgebieden. Zijn werkgebied besloeg landen als Nepal, Tibet, India, de Filippijnen, Mongolië en diverse landen in het Midden-Oosten.

In 2001 richtte Benaiah met vrienden Stichting All 4 One op, om ook de praktische kant van missiewerk te kunnen ondersteunen (zoals weeshuizen, kledinghulp, een blijf-van-mijn-lijfhuis, voedselprojecten, etc.).

In 2007 stichtte hij het interdenominale trainingsinstrument Christformation om mensen vanuit rentmeesterbesef niet alleen te leren hoe ze zelf discipel kunnen zijn, maar vooral wat er voor nodig is om discipelen te maken. De cruciale rol die gezonde relaties, teamwork en gebalanceerd geestelijk leiderschap daarin speelt, vormden zich tot de uiteindelijke speerpunten binnen Christformation. Tegelijkertijd zijn dit ook de thema’s waarmee Benaiah kerken, organisaties en jongerengroepen inspireert.

Benaiah behaalde een Master Theology & Leadership aan de Universiteit van Roehampton (Londen) en specialiseerde zich in de effecten en implicaties van (nood)gedwongen kerkverlating en hoe hier mee om te gaan. Zijn onderzoek naar de oorsprong, ontwikkeling en gevolgen van (dis)functioneel leiderschap hebben hem bewogenheid gegeven om de noodzaak van doorleefd discipelschap onder vakgenoten te promoten.

Benaiah is getrouwd en vader van drie kinderen.

Meer van Benaiah

Leven om te geven

Leven om te geven

Benaiah
€ 18,95
Benaiah

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg