Boeken van Benaiah

BENAIAH is een doorleefd theoloog die verlangt anderen te inspireren en te fascineren met de Schepper middels het Woord. Zijn schrijven en spreken worden gekenmerkt door enthousiasme, diepgang en het vermogen om de Bijbel met de nodige scherpte en een knipoog terug te brengen naar toepasbare eenvoud.

Discipelschap en trainen van anderen in contextuele, pragmatische Bijbelstudie begon in zijn studententijd bij de Navigators. Na zijn studie Engels en een theologische opleiding in Amerika, zette hij trainingsscholen en trainingsprogramma’s op in verschillende landen als Nepal, Tibet (China), India, de Filippijnen, Mongolië en diverse landen in het Midden-Oosten.

Hij behaalde een Master Theology & Leadership aan de Universiteit van Roehampton (Londen) en specialiseerde zich in de effecten en implicaties van (nood)gedwongen kerkverlating en hoe hier mee om te gaan. Zijn onderzoek naar de oorsprong, ontwikkeling en gevolgen van (dis)functioneel leiderschap hebben hem bewogenheid gegeven om de noodzaak van doorleefd discipelschap onder vakgenoten te promoten.

Benaiah is oprichter van Stichting All 4 One (2001), een katalysatorstichting die de praktische kant van missiewerk ondersteunt (zoals weeshuizen, kledinghulp, een blijf-van-mijn-lijfhuis, voedselprojecten, etc.). Hij richtte eveneens Stichting Christformation (2007) op als interdenominaal trainingsinstrument om mensen vanuit rentmeesterbesef niet alleen te leren hoe ze zelf discipel kunnen zijn, maar vooral wat er voor nodig is om discipelen te maken.

Als auteur werkte Benaiah het rentmeesterschap-principe uit in zijn boek Leven om te Geven (Gideon, 2015).

Drastisch veranderende familieomstandigheden kluisterden hem onverwacht aan huis. De roep vanuit zijn netwerk om toch geestelijk uit te delen in coronatijd, deden Benaiah in 2020 besluiten Saint K9® Podcasts op te starten.

Benaiah is getrouwd en vader van vier kinderen.

Meer van Benaiah

Leven om te geven

Leven om te geven

Benaiah
€ 18,95
Benaiah

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg