Alles over de Bijbel

€ 9,95
1 review
Aantal:
Waarom is de Bijbel jaar na jaar het bestverkopende en bestgelezen boek van onze planeet? Hoe kan zo'n oud boek nog iedere dag miljoenen mensen wereldwijd inspireren? Waarom is het het meest gesmokkelde boek op aarde? Dus ja...wat hoort eigenlijk iedereen te weten over de Bijbel?

In dit leuk en toegankelijke geschreven boek van Nick Page vind je alles wat jij altijd al wilde weten over de Bijbel.

Nick Page schreef inmiddels meer dan 60 boeken. In ons land is hij bekend van het boek De langste week, een geschiedkundig boek over het sterven en weer opstaan van Jezus Christus.

Reviews (1)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
Handig en makkelijk leesbaar boekje voor iedereen27 december 2016
De Bijbel is het beroemdste boek ter wereld. Toch lezen veel mensen de Bijbel niet. Ze menen dat het een vreemd, saai en dik boek is uit een ver verleden. Deze argumenten wil Nick Page graag weerleggen.


Page begint met een uitleg over de opbouw van de Bijbel. Vervolgens vertelt hij wie de schrijvers zijn van de verschillende bijbelboeken en voor welke eerste lezers zij hebben geschreven. In het middengedeelte komt de vraag naar de ‘samenstelling’ van de Bijbel aan bod. Wie heeft bepaald dat een boek of brief voldoende gezaghebbend is om in de Bijbel opgenomen te worden? Kun je wel stellen dat de Bijbel het geïnspireerde woord van God is als het boek zo menselijk tot stand gekomen is? De beknopte inhoud van ieder bijbelboek afzonderlijk wordt tenslotte gevolgd door een aansporing om zelf de Bijbel te gaan lezen. Daarbij geeft Page een tiental aanwijzingen.

Een handig en makkelijk leesbaar boekje voor iedereen, of je nu wel of niet bekend bent met de inhoud van de Bijbel. De vraag naar de verhouding van ‘mensenwerk’ en Goddelijke inspiratie is soms best lastig. Het hoofdstuk ‘Hoe is de Bijbel tot stand gekomen?’ kan hierbij zeker verhelderend werken.

Recent bekeken

Alles over de Bijbel

Alles over de Bijbel

Nick Page
€ 9,95

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg