• 978-90-5999-0180

De Langste weekWat er werkelijk gebeurde in de lijdensweek

€ 19,95
4 reviewsDeel je mening en spaar voor gratis verzendkosten
Aantal:
'€˜Op vrijdag 3 april van het jaar 33 werd Jozua ben Jozef, die ook wel Jezus van Nazaret wordt genoemd, terechtgesteld. Zes dagen eerder was hij in Jeruzalem aangekomen. In de dagen daarna zorgde hij voor opschudding in de tempel en bekritiseerde hij de autoriteiten. Hij werd verraden door één van zijn eigen volgelingen, berecht door de plaatselijke aristocratie en overgeleverd aan de Romeinse bezetter. De Romeinse soldaten geselden hem zo hard dat de dood aan het kruis sneller zijn intrede deed dan gewoonlijk. Jezus van Nazaret… de zoveelste onruststoker uit Galilea. De zoveelste zogenaamde Messias. Een routineuze executie in een buitengebied van het imperium.'

Wat gebeurde is tijdens de Lijdensweek


Niets bijzonders dus, zou je zeggen. Maar hoe is het dán mogelijk dat de hele westerse beschaving op zijn levensverhaal is gebaseerd? Wie was deze Galileese rabbi werkelijk? Wat maakte hem in zijn tijd zo gehaat én geliefd? Wat gebeurde er precies tijdens de lijdensweek in Jeruzalem, in het jaar 33?

In De langste week beschrijft Nick Page de gebeurtenissen van dag tot dag en van uur tot uur. Hij vergelijkt de verhalen uit de evangeliën met diverse historische bronnen en creëert zo een gedetailleerde geschiedschrijving. Wie bekend is met de bijbelse verhalen, zal wellicht voor het eerst de gespannen atmosfeer proeven die heerste in het Jeruzalem van Pilatus en Kajafas. Wie er niet mee bekend is, zal de verhalen niet langer naast zich neer kunnen leggen. En wie gelooft dat het gegaan kan zijn zoals Nick Page beschrijft, zal ook een antwoord moeten geven op de opstanding van Jezus. Want: 'er is geen evangelieschrijver die beweert dat Jezus het graf inging als een man, en eruit kwam als een metafoor'.

Reviews (4)

Deel je mening en spaar voor gratis verzendkostenSchrijf review

Inloggen

Wachtwoord vergeten?Registreren
Aanrader voor wie houdt van historie!07 maart 2017
Prachtig geschreven boek over de laatste dagen van Jezus Christus. Zeer informatief! Door de vele details en beschrijvingen ben ik de laatste week nog meer gaan begrijpen, ik heb er veel uit geleerd! Echt een aanrader!
de langste week29 mei 2018
een boek dat mij over vele dingen klaarheid heeft gebracht. Wie was Jezus en wat was zijn taak
Prachtig07 februari 2017
De schrijver neemt de Bijbel aan als betrouwbare historische bron en dat maakt dit boek geweldig. De historische context van de lijdensweek van Jezus die in dit boek beschreven wordt, is zeker een verrijking. Goed geschreven en heerlijk om te lezen.
Volledig en inspirerend boek14 februari 2017
Ik vind dit echt een goed boek! Het geeft heel helder weer wat er de laatste dagen van het leven van Jezus is gebeurd. De historische feiten maken het boek interessant en verrassend.

Recent bekeken

De Langste week

De Langste week

Nick Page
€ 19,95

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg