Zomergroeten van Gideon

Zomergroeten van Gideon

16-06-2016
Vrijwel iedereen kijkt uit naar de zomer. Vanwege het weer. Vanwege de vakantie. Vanwege... Heel vaak hoor je mensen zeggen dat ze 'de batterijen opladen' tijdens de zomer. Kennelijk leven wij mensen op zonne-energie.
Terwijl ik dit schrijf en nadenk over de zomer, moet ik denken aan de woorden van Paulus in Efeze 5: "Buit de geschikte tijd uit... begrijp wat de wil van de Heere is... word vervuld met de Geest". Deze verzen laten telkens twee keerzijden van de medaille zien: enerzijds de slechtheid van de tijd waarin we leven, en anderzijds de oproep van Paulus om juist daarom wijs met onze tijd om te gaan; er naar te zoeken wat de wil van de Heere is en er alles aan te doen om vol te zijn van de Heilige Geest.

De zomer is voor velen de uitgelezen tijd om ook de geestelijke batterijen op te laden. Batterijen laden op als ze verbonden zijn met een energiebron. Zo kunnen ook wij geestelijk opladen als we verbonden zijn met de Bron van ons (geloofs-)leven. Dat kan door te ontspannen; door de dingen die ons dagelijks vasthouden bewust los te laten. Door buiten te zijn, letterlijk, en de tijd te nemen om te genieten van de schepping. Niet gehaast, maar met open ogen en een lege planning. Door tijd te nemen om God beter te leren kennen. Gisteren las ik in een boek dat ik lees ter beoordeling of wij het gaan uitgeven: "wie Gods specifieke wil voor zijn of haar leven wil leren kennen, moet allereerst zorgen goed vertrouwd te zijn met Gods algemene wil voor het leven, die te vinden is in zijn woord".
Of je nu wel of niet op vakantie kunt gaan, de zomer kan een tijd van verfrissing en vernieuwing zijn. Wat is er mooier dan om in de zomer te komen tot het beter gaan begrijpen van Gods wil voor je leven en tot vervulling met de Heilige Geest. Grotere rijkdom heeft het leven niet te bieden!
 
Mijn tips voor deze zomer? Lees een evangelie én een goed boek dat je tot verdieping van je leven met God brengt. En neem de tijd om alleen én met mensen die je dierbaar zijn te genieten van de natuur.
Allen een GOeDe zomer!

Gerhard Rijksen
Uitgever

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg

Uitgelicht

Leren wandelen met GodLeren wandelen met God
John Eldredge
€ 14,95