Najaar

Najaar

27-10-2016
In het najaar is voor iedere uitgever één vaststaand gegeven: de Frankfurter Buchmesse. Meestal in de tweede week van oktober komen in de reusachtige beurshallen van Frankfurt zo'n beetje alle uitgevers van over de wereld een dag of vijf bij elkaar, om elkaar te informeren over de plannen voor de komende maanden. Een belangrijk moment om bij te zijn, gewoon voor het onderhoud van je zakelijke relaties, en om collega's in andere landen te interesseren voor je auteurs en boeken, en om je licht op te doen bij anderen wat betreft nieuwe producten, trends en dergelijke.

Dit jaar echter viel de Buchmesse in de herfstvakantie van onze kinderen, en dus besloten we de Buchmesse te combineren met een gezinsvakantie in het Sauerland. Lekker een week weg met het gezin, en papa die dan maar twee dagen van 'huis' weg is in plaats van de vier die hij anders door de reisdagen naar Frankfurt is.

Aan het eind van onze vakantieweek genoten we in een ijssalon in Winterberg van ons ijs ('ijsje' zou zowel de kwaliteit als de hoeveelheid geen eer aan doen), en we vroegen aan de kinderen wat ze het hoogtepunt van de week vonden. De oudste twee hadden geklommen, de jongste is een fervent fietser en had vooral genoten van het mountainbiken. Maar allemaal gaven ze aan het gewoon gezellig weg zijn met het gezin en samen dingen doen hét hoogtepunt te vinden. Wat ons als ouders uiteraard enorm blij en dankbaar maakte. Mooi om je kinderen zulke goede herinneringen te kunnen geven!

Persoonlijk had ik nóg een topgenietmoment. (Is dat een goed Nederlands woord?) Op een half uur lopen van ons vakantiehuisje bevond zich een blokhut met heerlijke ligbanken, aan de rand van het bos, met uitzicht over het dal. Het plekje is prachtig, het was er adembenemend stil, en de lucht was strakblauw en het was er zo'n 15 graden. Daar zijn, in de natuur, zonder rumoer, in de zon... alleen, en met God... geef me dan een goed boek, en... voldoening.

Heb je zo'n plek, in je eigen huis of tuin, of in je eigen woonomgeving waar je dat kunt beleven... neem het er regelmatig van. Het is goed voor jezelf, voor je relatie met God en voor je relaties met je dierbaren. Veel zegen!

Gerhard Rijksen
uitgever

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg

Uitgelicht

God wil ons overvloedig zegenenGod wil ons overvloedig zegenen
Bruce Wilkinson
€ 9,95