Hij verloor het allemaal

Hij verloor het allemaal

22-03-2016
Hij verloor het allemaal. Alles en iedereen.

In de periode tussen zijn arrestatie en executie wordt alles wat Hij had van Hem afgenomen. Zijn kleding. Zijn waardigheid. Zijn vrijheid. Zijn leven . En iedereen laat Hem in de steek. In Gethsemane gaan zijn discipelen er van door. Petrus beweert Hem niet te kennen. De geestelijke autoriteiten keren zich tegen Hem. En de mensenmassa verkiest Barabbas boven Hem. Pilatus - hét symbool van het Romeinse rechtssysteem - veroordeelt Hem.

En ten slotte, aan het kruis, heeft Hij het gevoel dat zelfs God Hem verlaten heeft.
Alles lijkt verloren en iedereen is vertrokken. Geen wonder dat het donker werd: zelfs het licht zelf keert zich van Hem af.

De opmerkelijkste bewering van het christendom is dat God Zelf, in Jezus Christus, volkomen verlaten en ontkend werd. Het christendom stelt dat de Schepper Zelf het ergste aanvaardde dat Zijn schepselen Hem konden aandoen.

En juist dit feit geeft ons hoop. Jezus heeft het allemaal ondergaan en Hij begrijpt ons volkomen.

Dus... voor iedereen die zich eenzaam voelt, verlaten, wanhopig, en die het gevoel heeft alles te zijn kwijtgeraakt... Jezus begrijpt je. Voor de vele christenen overal ter wereld die geconfronteerd worden met geweld en onrecht... Jezus weet precies wat jullie doormaken. Voor allen onder ons die het gevoel hebben dat het duister het licht in hun leven heeft verdrongen... het Licht van de Wereld kent dat gevoel. En te midden van al dat leed is Hij met ons, en zegt Hij ons dat het niet zo zal blijven.

"Het licht schijnt in de duisternis, en de duisternis heeft het niet gegrepen." (Johannes 1:5)

Ja, er is dood. Ja, er is lijden. Pijn. Eenzaamheid, en angst, en verlies. Maar de opstanding is er ook. Er is duister, maar het Licht zal overwinnen.

Het is Goede Vrijdag geworden, maar ook Pasen!

Nick Page is auteur van het boek De Langste Week, een gedetailleerd verslag over de lijdenstijd van Jezus Christus. Page schreef meer dan zeventig boeken en is een populair spreker. Zijn belangrijkste focus is kerkgeschiedenis, voornamelijk die van de vroege kerk. Nick woont in Oxfordshire met zijn vrouw Claire en hun drie dochters.

Hij schreef deze overdenking speciaal voor Gideon, voor Goede Vrijdag 2016.

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg

Uitgelicht

De Langste weekDe Langste week
Nick Page
€ 19,95