Christelijke Kinderboekenmaand

Christelijke Kinderboekenmaand

22-09-2016
Ik verwonder me wel eens over mijn kinderen. (En als oud-leraar weet ik dat die verwondering niet alleen mijn eigen kinderen betreft...) Als kind groeide ik op in een degelijk nest. Thuis en in de kerk werd de Bijbel voorgelezen vanuit de Statenvertaling; als je een Psalmversje moest leren voor school, was dat vanuit de berijming van 1773, en de dominee preekte in de Tale Kanaäns. Natuurlijk snapte ik niet alles, maar heel veel toch ook gewoon wel. Als ik dan kijk hoeveel moeite onze kinderen hebben met het begrijpen van bijvoorbeeld de NBV, de betekenis van teksten van bijvoorbeeld Opwekkingsliederen en de preken die in volstrekt alledaags Nederlands op hen worden afgevuurd, dan... verwonder ik mij dus. En met Louis van Gaal denk ik dan wel eens: 'Was ik nou zo slim, of zijn zij nou zo dom?'

In dit verhaaltje zit een belangrijk gegeven verscholen. Hoe slagen wij erin geloven relevant te maken voor onze kinderen? Hoe ben ik daar als ouder mee bezig? Hoe doen we dat als kerken? Vooral in de kerken mis ik de afstemming op de jeugd. Enkele jaren geleden las ik dat veel kinderen al op jonge leeftijd de beslissing nemen of ze later wel of niet naar de kerk zullen gaan. Als een kind een jaar of tien wordt, merk je dat het vanzelfsprekende van het kindergeloof ervan af gaat. Dat is de leeftijd dat geloven 'van henzelf' moet worden; dat ze hun eigen, persoonlijke relatie met God krijgen. Toen ik dat hoorde, was dat voor mij als uitgever ook het signaal dat wij juist wat moesten gaan doen met geloofsopvoedende boeken en positieve leesboeken voor die doelgroep. We hebben daar een begin meegemaakt door De kracht van een biddend kind en Dicht bij Jezus voor (jonge) tieners uit te geven. En we hopen daar in de toekomst zeker meer boeken aan toe te voegen.

Met de Christelijke Kinderboekenmaand voor de deur, wil ik iedereen oproepen deze boeken prominent onder de aandacht te brengen. Ouders, zorg voor goed geestelijk voedsel voor uw kinderen! Boekhandelaren, grijp deze maand aan om jullie plek in de geloofsontwikkeling van onze tieners in te nemen! Kerken, bezin je op welke boodschap jullie voor kinderen van deze leeftijd hebben! Ik ben ervan overtuigd dat God ernaar verlangt Zichzelf aan onze kinderen te openbaren. Hij wil ons allemaal daarbij gebruiken.

Gerhard Rijksen
Uitgever

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg

Uitgelicht

De Kracht van een biddend kindDe Kracht van een biddend kind
Stormie Omartian
€ 9,95
Dicht bij Jezus voor tienersDicht bij Jezus voor tieners
Sarah Young
€ 18,95