• 978-90-5999-1200

Recensies

Over het (muzikaal) leiden van aanbidding en wat die taak precies zou moeten inhouden is er de laatste jaren al veel gezegd en geschreven. Moderne aanbiddingsmuziek is “hip” en iedereen heeft er wel een mening over. Helaas gaat de discussie vaak niet verder dan stijl of vorm en dreigt de kern van de zaak soms een beetje verloren te gaan. Maar ik kan me ook voorstellen dat je door alle informatie die op je afgevuurd wordt vandaag de dag soms door het bos de bomen niet meer kan zien. “Aanbidding met hart, hoofd en handen” geeft een mooie, duidelijke, theologische en genuanceerde visie op dit thema.
Bob Kauflin schrijft vanuit een jarenlange ervaring als (professionele) muzikant, aanbiddingsleider en voorganger en dat merk je. Hij start met te kijken hoe het zit met je hart waarbij hij je een spiegel voorhoudt waar je niet omheen kan kijken. Het test je motivatie(s) en drukt je met de neus op het feit dat het helemaal niet om jou of je ego draait. Aanbidding is een uiting geven aan je relatie met God en jij mag als dienstleider of aanbiddingsleider je kerk voorgaan. Dat is een eer maar ook een grote verantwoordelijkheid. Daarom is het belangrijk dat je weet waarom je zingt, voor Wie je zingt en wat je zingt (hoofd). Bob duikt in de theorie en linkt deze op een bijzondere manier aan je taak als dienst- of aanbiddingsleider. Dit zonder de balans te verliezen naar al te moeilijke theologiën. Integendeel, hij houdt steeds de praktische kant (handen) in de buurt zodat je er ook echt mee aan de slag kan gaan.
Zoals ik eerder zei heeft volgens mij iedereen wel een mening over hoe de (muzikale) aanbidding in de kerk er zou moeten uitzien. Misschien loop je daardoor soms tegen muren aan, bijvoorbeeld in je (muziek)team, of kom je jezelf tegen. Dit boek inspireert, leert en motiveert je om een meer bewuste muzikant, dienstleider of aanbiddingsleider te worden. Ook als voorganger kan je veel aan dit boek hebben en geloof ik dat je de bediening van het maken van muziek beter gaat begrijpen, ook al ben je zelf geen muzikant. Dit boek weet als geen ander het vak van “de aanbiddingsleider” te vatten in klare taal. Een echte aanrader."
Bram Slootmans

Aanbidden met hart hoofd en handenHandboek voor aanbiddingsleiders

€ 24,95
2 reviews
Aantal:
God aanbidden is een geweldig voorrecht. Niets anders geeft zoveel voldoening, zoveel vreugde, is zo opwindend en tegelijk ontnuchterend. Aanbidding verandert je leven. In dit handboek neemt Bob Kauflin je mee naar de essentie van aanbidding: ons hart. Aanbidding is niet in de eerste plaats het zingen van liederen, maar een daad van het hart.

Bob Kauflin is een ervaren aanbiddingsleider. Hij helpt je op een praktische manier de gemeente van Christus te leiden in aanbidding, geworteld in Gods Woord. Om God te aanbidden hebben we ons hoofd nodig; kennis van wie Hij is. Vanuit de Bijbel helpt de auteur je te begrijpen Wie we aanbidden en waarom en geeft hij handreikingen om te groeien in kennis.

Als derde gaat aanbidding ook om onze handen. Hoe bekwaam is jouw aanbiddingsteam? Hoe zorg je voor een hecht team dat op elkaar is ingespeeld? Hoe werk je aan de muzikale vaardigheden en ga je om met conflicten en uitdagingen.


Kees Kraayenoord, aanbiddingsleider en voorganger Mozaïek 0318 over Aanbidden:
‘Aanbidden – met hart, hoofd en handen is verplichte kost voor al onze leiders binnen Mozaiek Worship. We lezen het boek samen, maken opdrachten en bespreken wat we hebben ontdekt. Het heeft ons enorm geholpen om te groeien in onze rol als aanbiddingsleiders en in onze dienstbaarheid aan de gemeente. Ook gebruiken we het als lesboek op Mozaiek Worship College.’


Boekspecificaties:
Uitvoering: Paperback
Formaat: 14,0 cm bij 21,5 cm
binnenwerk: zwartwit
NUR: 707
Aantal pagina's: 400
Jaar van uitgave: 2018
Tweede druk: januari 2020

Reviews (2)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
Hans Stubbe
Must have!21 januari 2020
Zeer compleet beeld van hoe je de bediening Aanbiddingsleider kunt uitoefenen. Heel veel praktisch toepasbare tips en duidelijk uitleg.
Must read voor iedereen eigenlijk!08 januari 2019
Wauw, wat is dit goed onderwijs! De auteur heeft duidelijk veel ervaring in het leiden van muziek en aanbidding en weet dit ontzettend goed over te brengen. Daarbij proef je in alles een diepe liefde voor God, het verlangen om Jezus te volgen en centraal te stellen. Ook gaat hij in op de rol van de heilige Geest in muziek, samenzang en aanbidding. Het boek is behoorlijk omvangrijk, maar ik kon moeilijk stoppen met lezen.
Het boek bevat een logische opbouw en schenkt aandacht aan je hart (ziel), je hoofd (verstand) en handen (praktische uitvoering). In het hele boek proef je dat de auteur het verlangen heeft dat mensen God beter leren kennen en dat Zijn koninkrijk zichtbaar wordt. Daarin heeft muziek een belangrijke plaats, maar de schrijver is tegelijk ook kritisch, zonder bepaalde vormen of personen in een kwaad daglicht te stellen. Ik maak zelf deel uit van een muziekteam als gitarist en ben een liefhebber van moderne aanbiddingsmuziek. Door het boek raak ik nog enthousiaster van de kracht van het samen God aanbidden, maar sommige passages in het boek confronteren mij met mezelf en mijn motivatie. Dat beschouw ik als iets goeds, omdat ik ervaar dat God door dit boek mij zowel bemoedigd als ook correcties geeft om mijn/onze aanbidding zuiver te houden tot eer van Hem!
Dit boek is in eerste instantie gericht op aanbiddingsleiders en niet zozeer op de overige leden van een muziekteams. Maar als je daar een beetje doorheen kunt kijken is het een zeer waardevol boek voor iedereen die betrokken is bij de samenzang en muziek in kerken. Wat mij betreft een must-read, niet in de laatste plaats omdat het hele boek doorspekt is van bijbelse onderbouwingen die praktisch gemaakt worden voor je taken en verantwoordelijkheden als aanbiddingsleider/muzikant.

Waarom wel lezen: het boek is zeer compleet, bijbelgetrouw, confronterend en bemoedigend. Iedereen die een (leidinggevende) rol heeft in samenzang of het leiden van aanbidding zou dit boek moeten lezen.
Waarom niet lezen: als je geen interesse hebt in de plaats van aanbidding en muziek in de kerk.

Recent bekeken

Aanbidden met hart hoofd en handen

Aanbidden met hart hoofd en handen

Bob Kauflin
€ 24,95

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg