Zo zijn onze manieren

€ 24,95
3 reviews
Aantal:
Heb jij je wel eens afgevraagd waarom we op zondag in de kerk doen wat we doen? Waarom trekken we zondagse kleren aan? Waarom is die preek zo belangrijk? Waar komen kerktorens, kerkbanken, kansels en koren vandaan? Waar in de Bijbel heeft God ons bevolen op deze wijze bij elkaar te komen?

De auteurs Frank Viola en George Barna hebben in dit boek een verrassing voor je. Al die kerkelijke gewoonten zijn misschien wel veel minder volgens het Boek dan wij denken. Heidens christendom, durven ze het te noemen. En ze onderbouwen deze stevige uitspraak met overtuigend historisch bewijs. Tussen hun regels door lees je over een andere manier van kerk-zijn. Een manier die je ook tegenkomt bij Lucas en Paulus; de kerk als een lichaam, met Christus als hoofd.

Het is niet nodig om verschillende vormen van kerk-zijn tegenover elkaar te plaatsen. Het is wel goed dat we ons in de 21e eeuw afvragen of de leegloop van onze kerken misschien mede veroorzaakt wordt door wat wij van kerk-zijn hebben gemaakt. Want uiteindelijk gaat het om het volvoeren van de Grote Opdracht die Jezus Zijn discipelen gaf: ‘Ga heen, maak alle volken tot Mijn leerlingen.’

Frank Viola en George Barna hebben de herkomst van onze kerkgebruiken onderzocht en de weerslag van dat onderzoek vind je in dit boek. Hun conclusies zijn scherp. Scherper misschien dan we gewend zijn. Maar met hen geloven wij dat het evangelie van Jezus Christus het beste gediend wordt als het lichaam van Christus functioneert zoals het volgens onze Leidsman behoort te gebeuren. Daarom willen we je uitnodigen het boek met een open hart en houding te lezen!

Reviews (3)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
Uitmuntend boek!29 mei 2018
Ik ben geen lezer maar dit boeit me tot en met!

Je proeft het verlangen om terug te keren naar de bijbel en tradities die bijbelse gebruiken in de weg staan weg te doen.
Soms moet je even slikken, het kan best confronterend zijn. Maar beter om af en toe te moeten slikken en voor de waarheid te gaan dan voor een compromis met onwaarheden!
Een opzienbarend en zeer boeiend boek!05 april 2018
Het boek bevat erg veel en overtuigend bewijs voor het feit dat de gebruiken in de kerken niet van bijbelse oorsprong zijn.
Bijna alles wat in de kerkdienst gebeurt, blijkt van buitenbijbelse oorsprong te zijn.
Het boek bevat heel veel bronnenmateriaal om te laten zien waar de gebruiken wel vandaan komen.
Zet je aan het denken19 oktober 2017
Een goed leesbaar boek wat je aan het denken zet. Ook de vragen en antwoorden achter elk hoofdstuk zijn verhelderend.

Recent bekeken

Zo zijn onze manieren

Zo zijn onze manieren

€ 24,95

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg