Vrijheid in Christus
Aantal:
Schrijf review
  • 978-90-5999-1088

Recensies

Neil Anderson ken ik voornamelijk van zijn boeken Overwinning over de duisternis en De Bevrijder. In al zijn boeken is ‘identiteit’ een kernwoord, waarmee hij altijd en overal benadrukt dat je identiteit in Christus ligt. Een ijzersterke boodschap die steeds weer de basis blijkt te zijn van overwinning over menig probleem in ons leven. De lijsten met bijbelteksten die hij gebruikt over wie je bent in Christus ben je vast wel eens ergens tegengekomen.

Op blz. 18 schrijft hij dat de drie boeken een basistraining vormen voor gemeenten. j

De inhoudsopgave laat zien dat hij in twee delen zijn punt wil maken. In deel een schrijft hij over de theorie van de begeleiding naar discipelschap. Deel twee gaat over counseling tot discipelschap in de praktijk. Door het hele boek heen lees je dat hij ervan uitgaat dat pastoraat en het leiden van anderen naar discipelschap één bediening is. Hij promoot daarbij een holistische gezondheid: gezondheid van lichaam, ziel en geest.

Vrij nuchter geeft hij aan (blz. 57) dat het hem niet uitmaakt of een gedachte uit een tv-programma komt of uit je geheugen of rechtstreeks uit de hel. Het antwoord is namelijk altijd dat we onze gedachten krijgsgevangen moeten brengen bij de Heer, zoals verwoord in 2 Korintiërs 10:5. Hij lijkt door zijn grote nadruk op het omvormen van je gedachten aansluiting te zoeken bij de cognitieve therapie die we als stroming binnen de psychologie kennen.

Interessant is het dan ook als ik zie dat hij een hoofdstuk wijdt aan de integratie van theologie en psychologie. Hij noemt hier dat hij het in grote lijnen eens is met deze benadering. Hij sluit ook even aan bij de psychologen die de bolwerken uit 2 Korintiërs 10 volgens Anderson verdedigingsmechanismen noemen. Hij werkt deze integratie verder niet uitgebreid uit. (Voor meer modellen over die der verhouding tussen genoemde wetenschappen zie bijvoorbeeld de klassieker The integration of psychology and theology van Bruce en Narramore, Psychologie van W.J. Ouweneel of Helpen met de Bijbel van Barret en De Vriese).

Bij Anderson lezen we naast een stukje inleiding vooral over een enorme drive om mensen vrij te zetten.

Samengevat: ik vind het een goed boek voor iedereen die meer wil weten over het toepassen van bevrijdingspastoraat. Ik denk dat er meerdere manieren zijn, maar ik wil graag leren van Anderson die hierin enorm veel ervaring heeft."
Paulien Vervoorn

Vrijheid in Christus

€ 19,95
1 review
Aantal:
Stemmen horen, nachtmerries hebben, angst en zorg, gevolgen van overheersing en misbruik, verslavingen… er zijn onnoemelijk veel zaken waar mensen advies, hulp en gebed voor vragen. Neil Anderson schreef dit boek om pastoraal werkers, hulpverleners, geestelijk leiders of gewoon ‘goede vrienden’ een belangrijk instrument in handen te geven om deze mensen te helpen.

Vanuit diep bijbels inzicht en rijke, jarenlange ervaring als counselor schreef hij dit boek, om zo mensen stap voor stap mee te nemen naar de vrijheid die de Here Jezus voor iedereen bewerkte aan het kruis.

Eerdere uitgaven van dit boek waren in ons land en daarbuiten een groot succes, waarschijnlijk omdat de kerk in onze tijd moe is van snelle, tijdelijke oplossingen en ‘enthousiaste kreten’, en grote behoefte heeft aan echte, blijvende geestelijke vrijheid, die zijn wortels vindt in waarachtig discipelschap.

Laat je toerusten om anderen mee te nemen op die weg omhoog – en samen te wandelen in blijvende vrijheid in Christus!

Reviews (1)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
Christiaan Fousert
Goed geholpen 10 februari 2021
Dit boek heeft mij goed geholpen om bepaalde zaken in mijn leven te ontdekken en er iets mee te kunnen doen. Daardoor heb ik ook meer vrijheid in mijn leven ontvangen en ervaar ik nog dieper de opstandingskracht van Jezus.
Een aanrader, zeker als je vastgelopen bent in je leven.

Recent bekeken

Vrijheid in Christus

Vrijheid in Christus

Neil T. Anderson
€ 19,95

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg