Vanya Hij betaalde zijn geloof met de dood

€ 14,95
3 reviews
Aantal:
Door over het kwaad te zwijgen, en het diep in ons te begraven zodat het nergens aan de oppervlakte komt, planten we het juist en zal het in de toekomst duizendvoudig opkomen.
Aleksandr Solzjenitsyn

Op 16 juli 1972 stierf een jonge soldaat - Vanya - in de Krim, Rusland. Hij was lid van een baptistenkerk en stierf op gewelddadige wijze. De details over het hoe en waarom worden in dit aangrijpende boek verteld.
In The Centre for the Study of Religion and Communism (tegenwoordig Keston Institute genaamd) in Engeland bevonden zich documenten die de in dit boek verhaalde feiten bevestigden. Vanya stierf onder ongewone omstandigheden.
Door dit boek - Vanya werd in vele talen vertaald -€“ kregen honderdduizenden mensen wereldwijd aandacht voor de Sovjet-Unie en haar religieus beleid.

Het getuigenis van Vanya is en blijft actueel. De zware lijdensweg die hij in de laatste maanden van zijn leven ging, vestigt onze aandacht op alle christenen die vandaag de dag lijden vanwege hun geloof in Jezus Christus. Wat hebben deze broeders en zusters ons gebed en onze betrokkenheid nodig!
Tegelijkertijd laat het getuigenis van christenen als Vanya ons zien dat Gods trouwe zorg ons dwars door de zwaarste vervolging heen draagt. Het spoort ons aan om de naam van Jezus vrijmoedig te belijden, ongeacht de gevolgen.
Edwin Baelde, SDOK

Reviews (3)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
Piet Laan
Geweldig getuigenis van hoe Rusland omging met christenen23 december 2020
Heel bijzonder getuigenis hoe een man Gods werd gebruikt om te laten zien dat God met Vanya was (of soldaat Moisejev) en het beleid van de Sovjet Unie keer op keer te kijk zette. Ondanks de geweldige wonderen bleven de harten van de kampleiders gesloten. Dit boek laat je zien dat er voor God niet onmogelijk is. In de tijd van Mozes niet en nu niet.. dit verhaal sterkt je geloof en mag je doen inzien dat je je niet hoeft te beperken in je gebeden..
Piet Laan
Indrukwekkend! Zeer de moeite waard09 juli 2019
Vanya laat zien hoe God geweldige wonderen doet voor wie Hem liefhebben. Ondanks de wonderen en het getuigenis van deze soldaat, wordt scherp duidelijk dat er binnen het communisme geen ruimte is voor God.. met cruciale gevolgen. Een koude, harde en sombere samenleving zonder hoop was het gevolg... Tja ...Dapper en standvastig in geloofsvervolging31 mei 2018
Indrukwekkend verhaal waar vrijheid van geloof levensbedreigend is

Recent bekeken

Vanya

Vanya

Myrna Grant
€ 14,95

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg