• 978-90-6067-9005

Strepen op z'n rug Hoe een Afrikaanse jongen met geweld uit zijn dorp wordt ontvoerd. Waargebeurd.

€ 12,50
1 review
Aantal:
Micha is gelukkig in het dorp waar hij woont, samen met zijn moeder en zijn broertje. Zijn moeder kan prachtig vertellen, en hij leert veel van haar. Hun dorp ligt in het zuiden van Soedan. Dat is een groot land in Afrika. Op een dag stormen twee soldaten hun hutje binnen en schieten zijn moeder dood. Ze steken het hutje in brand en nemen Micha mee naar het noorden van Soedan. In een gevangenis wordt hij net zo lang geslagen, totdat hij zegt: 'Er is geen god behalve Allah, en Mohammed is zijn profeet.'

Nu is hij moslim, zogezegd. Een rijke meneer koopt hem, en neemt hem aan als zijn eigen zoon. Hij krijgt een andere naam: Rasjid. En hij doet precies wat zijn pleegvader zegt. Hij doet of hij gelukkig is. Maar hij moet altijd denken aan wat zijn moeder hem heeft geleerd. Over de Bijbel. Over Jezus. Over God. Zoals een zebra zijn strepen niet kan verliezen, zo kan Rasjid niet vergeten waar hij eigenlijk thuishoort. Hij besluit zijn kans af te wachten.

Dit boek Strepen op z'n rug is geschreven naar het filmscript van 'Sterker dan striemen' (voor 12 jaar en ouder - een film van Open Doors.

Reviews (1)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
indrukwekkend14 februari 2017
Erg indrukwekkend verhaal!!

Recent bekeken

Strepen op z'n rug

Strepen op z'n rug

Mirjam de Hoop
€ 12,50

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg