• 978-90-6067-7070

Reporter van Gods Geestsceptische verslaggever onderzoekt een verschijnsel dat hij niet kan verklaren

€ 4,00
1 review
Aantal:

Spreken in tongen


Sinds de eerste Pinksterdag maakt het 'spreken in tongen' nog altijd de tongen los. Onder inspiratie van de Heilige Geest spraken de discipelen van Jezus een taal die ze zelf niet kenden, maar die door omstanders werd verstaan. Verbazing alom.

Verbazing ook bij journalist John Sherrill, toen hij erachter kwam dat er nu nog christenen zijn die 'in tongen' spreken. Duizenden, misschien wel miljoenen. En ze beweren dat het een teken is van de vervulling met de Heilige Geest.

Sceptisch


Sherrill was sceptisch, bestudeerde de Bijbel, sprak met predikanten en professoren, interviewde mensen die 'in tongen' konden spreken en maakte geluidsopnamen van 'tongen'. Dit alles om erachter te komen of het verschijnsel bijbels was.

Wat hem meeviel, was dat de 'tongensprekers' zo nuchter waren. Geen spoor van extase of dwang bij het spreken 'in tongen'. De 'tong' was voor hen een gebedstaal.

Door hun blijdschap en levende geloof - alsof ze God en Christus persoonlijk kenden - kreeg Sherrill zelfs de neiging zijn journalistieke afstandelijkheid te laten varen.

Reviews (1)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
Kort maar krachtig!24 mei 2019
Wat had ik graag gewild dat het boek nog meer had behandeld! Maar verder was alles wat ik heb geleerd zo interessant! Ik kende de Pinkstergemeente eigenlijk nog niet, en de manier waarop het hier is uitgelegd was heel duidelijk. Zelf ben ik ook graag sceptisch over dingen, en de schrijver hield ook in het begin zeker die houding aan. Hij liet op die manier mij langzaam wennen aan het idee van de Heilige Geest en het spreken in tongen! Veel van geleerd!

Recent bekeken

Reporter van Gods Geest

Reporter van Gods Geest

John Sherrill
€ 4,00

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg