Kerk Joh 17: 20 en 21

€ 9,95
1 review
Aantal:
De afwezigheid van eenheid onder christenen... Kokichi Kurosaki nam daar met verwondering en verdriet kennis van. Deze Japanse christen kijkt met het oog van een buitenstaander naar de verdeeldheid onder Westerse christenen.

Op bescheiden wijze legt hij in zijn boek de wortels van dit probleem bloot. Die liggen volgens hem in de vroege jaren van het christendom, toen de Kerk van lichaam een instituut werd, en geloofsbelijdenissen gingen bepalen wie tot de ware Kerk behoorden en wie niet. Lang slaagde de Kerk erin die verdeeldheid binnen één kerk te huisvesten, maar sinds de reformatie is de Kerk steeds meer gaan versplinteren. En dat terwijl onze Heer in Johannes 17 bad: 'Ik bid dat zij allen één zullen zijn... en zij ook in Ons één zullen zijn, opdat de wereld zal geloven dat U Mij gezonden hebt.'

De eenheid van de Kerk is voor onze missie in de wereld van levensbelang, letterlijk en geestelijk. Kurosaki laat in zijn boek zien hoe we die 'gemeenschap van de heiligen' opnieuw kunnen ervaren. Dat is niet een kwestie van leer, maar van leven.

Dit boek is eerder bij onze uitgeverij verschenen onder de titel 'Is Christus gedeeld?'

Reviews (1)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
Arjan Bijker
Kerk van Kokichi Kurosaki 06 september 2020
Ik heb dit boekje afgelopen zomer gelezen(2020) en ik ben enorm getroffen door de boodschap van de Bijbel om te streven naar eenheid als christenen, als kerkmensen. Dit boekje, uit de jaren 70 geeft zo helder en treffend weer. Ik heb er 100 exemplaren van gekocht om uit te delen in mijn woonplaats en 'kerkstad' Hardenberg. Ik ben erg benieuwd en verwachtingsvol waar dit 'zaad' vrucht mag dragen.
Wat mij betreft, kopen dit boekje :-).

Recent bekeken

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg