• 978-90-6067-9876

Islam ontsluierd Twee insiders over de leef en gedachtenwereld van moslims

€ 19,95
3 reviews
Aantal:
Als we over de islam spreken, waarover hebben we het dan? Er zijn weinigen die ons een beter inzicht kunnen geven dan Ergun en Emir Caner. Ze werden opgevoed als soennitische moslims - als zonen van een muezzin (geestelijk leider) - en kennen het islamitische leven van binnenuit.

Maar op de middelbare school gaven ze zich over aan Jezus Christus. Beide broers zijn inmiddels professor aan Amerikaanse universiteiten en verkeren in een unieke positie om de islam te ontsluieren. Vriendelijk en eerlijk geven ze een haarscherp beeld van de islam in zijn volle breedte - de gebruiken, de ethiek, de geloofspunten. Ze vertellen wat de jihad is, wat de belangrijkste sekten binnen de islam zijn en hoe de islam wordt gebruikt om geweld te rechtvaardigen. Ze laten zien hoe de islam tegen het christendom en de westerse wereld aankijkt. En christenen krijgen voldoende kennis aangereikt om tot een waardige dialoog met moslims te komen.

Dr. Ergun Mehmet Caner is professor theologie en kerkgeschiedenis. Dr. Emir Fethi Caner is professor kerkgeschiedenis. Beide broers wonen in de Verenigde Staten en vervullen spreekbeurten over de hele wereld.

Reviews (3)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
Helder boek29 mei 2018
Mocht je wat meer over de Islam willen weten dan is dit een goed boek. Dit boek geeft een heldere kijk op de islam, geschreven door 2 professoren die het niet alleen hebben bestudeerd(!) maar ook hebben ervaren. Leerzaam en helder geschreven.
Zeer goed boek van twee ex-moslims22 augustus 2017
Goed te lezen boek. Geeft goed weer wat de islam inhoudt. Tevens worden grote verschillen met het Christendom uitgelegd. Al vanaf het begin, waarin het leven van de ''profeet'' Mohammed aan de kaak wordt gesteld, kun je lezen dat de islam vooral een religie is die door angstige moslims wordt aangehangen. Ook kom je meer te weten over de positie van vrouwen binnen de islam en hoe de ''jihad'' gebruikt wordt om niet- of andersgelovigen met geweld te ''winnen'' voor de islam Gelukkig voor deze twee mensen hebben zij uiteindelijk het offer van Jezus Christus aanvaard. Om niet langer een leven van angst te moeten leven, maar te mogen weten dat God ondanks al je fouten (in tegenstelling to allah) toch altijd van je zal houden. Wat zou het mooi zijn als dit boek vele andere moslims inspireert om ook op zoek te gaan naar de liefde van Jezus.
Eerlijk en correct14 februari 2017
Dit boek is zeer goed gefundeerd en geeft een veel eerlijker beeld van de islam dan wat velen denken. De twee broers spreken uit eigen ervaring en weten heel goed wat ze zeggen.

Omdat hun uitleg van de kern van de islam nogal onthullend is (ze leggen uit dat het in essentie een religie van haat en geweld is) wordt hun boek niet door iedereen verwelkomd, waardoor sommigen proberen hen ongeloofwaardig te maken. Dat is kenmerkend voor iedereen die iets belangrijks te zeggen heeft.

Beide auteurs zijn professor wat laat zien dat het geen onnozele halzen zijn. Hun uitleg is goed gefundeerd en klopt geheel met wat de Koran inderdaad zegt. Dit boek is een eye-opener.

Recent bekeken

Islam ontsluierd

Islam ontsluierd

€ 19,95

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg