• 978-90-5999-2412

In gesprek over abortusAntwoorden op moeilijke vragen

€ 24,95
0 reviews
Aantal:
Abortus. In Nederland lijkt het voor de meeste mensen geen thema meer. Als je ongewenst zwanger raakt, is abortus gewoon een heel denkbare optie. Volgens de pleitbezorgers van abortus is het zelfs een vrouwenrecht. Jij bent, als vrouw, baas over jouw lichaam, en dat kleine baby’tje in jou is geen kindje; nee, het is slechts een klompje cellen dat jouw leven in de war dreigt te schoppen en jouw lichaam op z’n kop dreigt te zetten.

Onder het kabinet Rutte IV is de wetgeving rondom abortus nog verder versoepeld, en er gaan zelfs stemmen op in ons land om abortus toe te staan tot nóg later in de zwangerschap, bij levensvatbare kinderen dus! Helaas is abortus ook voor veel christenen geen taboe meer. En dat terwijl er biologisch niets veranderd is (het leven begint nog altijd bij de bevruchting), de abortuspraktijk nog altijd even wreed is, en ook ongeboren mensen mensenrechten hebben. Meer dan ooit is het daarom van belang dat we de zaak van kwetsbare, ongeboren kinderen blijven verdedigen. Dat we weten hoe we dat moeten doen; met welke woorden en daden, en in welke geest.

Justina Van Manen schreef met In gesprek over abortus een heel indrukwekkend, praktisch boek, zodat jij leert hoe je het gesprek over abortus op een liefdevolle én overtuigende manier kunt voeren. De ongeboren kinderen hebben jouw stem nodig, want abortus is veel dichterbij dan jij denkt!


‘Een gesprek over abortus spant er altijd om; het raakt immers leven en dood. Dit boek biedt waardevolle handreikingen. Aanbevolen!’
Chris Stoffer, Tweede Kamerlid voor de SGP

'Open uw mond voor de stomme, voor de rechtzaak van allen, die omkomen zouden,' zegt de Bijbel ons in Spreuken 31 vers 8. Anders gezegd: geef een stem aan hen die stemmeloos zijn en zichzelf niet kunnen verdedigen. Dit boek is daarbij een uitstekend hulpmiddel!'
Dominee C. Sonnevelt, predikant in de Gereformeerde Gemeenten

Van de uitgever:
Op de foto's van de 13-weken-echo van onze jongste twee kinderen staan ze allebei met hun duimpje in hun mond. 13 weken jong, in de baarmoeder, duidelijk waarneembaar met hun duimpje in de mond. Ongelooflijk mooi! Wat mij in de hele discussie rondom abortus altijd verbaasd, is dat mensen die vóór abortus zijn altijd doen alsof het kindje in de baarmoeder nog geen kindje is. Terwijl we allemaal weten dat als het kindje wél gewenst is, iedere ouder vol trots zo'n echo aan anderen zou laten zien en zou zeggen dat het hun kindje is. We mogen het gesprek niet laten verstoren door terminologie. Het is belangrijk dat we begrip hebben voor de moeilijke omstandigheden die een rol kunnen spelen rondom de zwangerschap, we moeten vanuit liefde voor die ander het gesprek voeren, maar mét daarbij de diepe overtuiging dat we spreken over nieuw leven dat door God gewild is en door Hem bestemd is voor een hoopvolle toekomst.

Reviews (0)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.

Recent bekeken

In gesprek over abortus

In gesprek over abortus

€ 24,95

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg