Boeken van John Piper

John Stephen Piper is op 11 januari 1946 geboren in Chattanooga, Tennessee (VS) en opgegroeid in Greenville, South Carolina. Zijn vader was rondreizend evangelist.

Piper doorliep het Wheaton College (1964-1968) en studeerde af in literatuur, met filosofie als bijvak. Tijdens zijn studie werd het dichterlijke in hem gestimuleerd, wat te bespeuren is in zijn boeken.

Zijn theologische opleiding heeft hij gedaan aan het Fuller Theological Seminary in Pasadena, Californie (1968-1971). Hij volgde college bij Dr. Daniel Fuller, de 'levende' leraar die de grootste invloed op zijn leven heeft gehad. Door Fuller ontdekte Piper de geschriften van Jonathan Edwards (bekend van de Grote Opwekking in Amerika), voor hem de meest invloedrijke 'overleden' leraar.

Piper promoveerde aan de universiteit van Munchen, Duitsland (1971-1974). Zijn proefschrift Love Your Enemies werd gepubliceerd door Cambridge University Press en Baker Book House. Na zijn promotie doceerde hij Bijbelse Studies aan het Bethel College in St. Paul, Minnesota (VS).

In 1980 gaf hij gehoor aan een onweerstaanbare roeping van God om te prediken en werd hij eerste predikant van de Bethlehem Baptist Church in Minneapolis, Minnesota, waar hij nog steeds staat. Samen met zijn gemeenteleden heeft Piper zich toegewijd aan de verspreiding van een hartstocht voor de opperheerschappij van God in alles, tot vreugde van alle volkeren door Jezus Christus.John Piper en zijn vrouw Noel hebben vier zonen, een dochter en twee kleinkinderen.

Van Piper zijn tot dusver in het Nederlands verschenen:

Meer van John Piper

Verspil je leven niet

Verspil je leven niet

John Piper
€ 14,95
Honger naar God

Honger naar God

John Piper
€ 14,95
Jezus zien en ervaren

Jezus zien en ervaren

John Piper
€ 12,50
John Piper

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg